HNS-u kazna zbog baklje koju je bacio Rus: UEFA zaboravila kazniti Španjolce?!

HRVATSKI nogometni savez kažnjen je s novih 30 tisuća eura zbog bacanja baklji na teren tijekom utakmice Europskog prvenstva.

UEFA je HNS kaznila s novih 30 tisuća eura zbog "paljenja i bacanja pirotehnike te neprimjerenih i rasističkih transparenata" na utakmici 3. kola sa Španjolskom. 

Podsjetimo, ruska i poljska policija otkrile su kako je baklju na teren bacio Rus koji se nalazio na gornjoj tribini gdje su bili i hrvatski navijači. Priveden je odmah nakon završetka utakmice.

Za utakmicu s Irskom kazna je iznosila 25 tisuća eura, za utakmicu s Italijom 80 tisuća, a s ovom novom, ukupno je HNS platio 135 tisuća eura kazne za tri utakmice na Euru. HNS će, pak, od UEFA-e za nastup na Euru dobiti više od 10 milijuna eura.

Kao što naslovna fotografija prikazuje, baklje su na tribinama palili i španjolski navijači na utakmici s Hrvatskom, no UEFA protiv Španjolaca nije niti pokrenula istragu, barem ne zbog tog prekršaja.

Nova istraga protiv Rusa i Španjolaca zbog rasizma

Portugalski savez kažnjen je sa 7 000 eura jer je jedan navijač pokušao utrčati na teren tijekom utakmice s Češkom.

UEFA je pokrenula disciplinske postupke protiv španjolskog i ruskog nogometnog saveza, a oba krivi zbog ponašanja navijača na utakmicama Europskog prvenstva.

Španjolce UEFA istražuje zbog navodnih rasističkih skandiranja tijekom prve utakmice u skupini s Italijom. Rusima, koji su već tri puta kažnjeni tijekom prvih deset dana turnira, također prijeti nova kazna zbog navodnog rasističkog skandiranja tijekom utakmice s Češkom prvog dana Eura.

Na dnevnom redu će se ova dva slučaja naći 28. lipnja.

Pročitajte više