HOO-u zbog Sportske televizije blokiran račun?

Foto: Hina

DOBRA, stara Sportska televizija, čini se, ponovno radi velike probleme Hrvatskom olimpijskom odboru. Prema podacima portala Poslovna.hr, račun Olimpijskog odbora u blokadi je od 24. lipnja.

"Riječ je o ovrsi banke zbog kredita Sportske televizije kojim je HOO jamac, dakle do daljnjega dok se ne odblokira, to može biti naravno vrlo brzo, hrvatski se sport ne može preko HOO-a financirati", rekao je Marin Šarec, glavni urednik portala Olimpijci.hr za HRT.

HOO: Nismo u blokadi

Međutim, HOO je ljutito demantirao novinske natpise.

"Niti jedan od ta dva računa nije u blokadi", poručili su u priopćenju koje potpisuju Mateša i direktor SPTV Petar Čavlović.

Pomoćnik ministra obrazovanja, znanosti i sporta Tomislav Paškvalin nije mogao potvrditi je li račun u blokadi, ali je podsjetio kako je račun HOO-a već nekoliko puta bio pod ovrhom.

"Mogu reći da nije ništa novo, s obzirom da već imamo saznanja da je tijekom ove godine bilo već nekoliko ovrha. Ako nije bilo dovoljno novca na računu, onda je došlo do blokade, kazao je. Ako je račun doista blokiran, to je onda zabrinjavajuće", rekao je Paškvalin gostujući u Dnevniku 3 HRT-a.

Paškvalin će razgovarati s Mornarom, koji je diskrecijskim pravom odobrio više od 25 milijuna kuna HOO-u

Zanimljivo je to što je od posljednjeg skandala vezanog za HOO prošlo tek nešto više od mjesec dana. Naime, sredinom svibnja ministar Vedran Mornar diskrecijskim je pravom odobrio isplatu više od 25 milijuna kuna HOO-u, a riječ je o novcu koji je barem na kratko nahranio proždrljivi račun HOO-a. Kako bilo, Paškvalin je najavio razgovor s Mornarom, "jer novac namijenjen sportu ne smije biti utrošen na plaćanje kredita".

Pročitajte više