HSV agoniju pokušava prekinuti novom smjenom na klupi, Van Marwijk bivši nakon novog poraza

Foto: Hina

NJEMAČKI nogometni prvoligaš HSV u subotu je doživio novi prvenstveni poraz, bolji je bio posljednjeplasirani Eintracht Braunschweig i primakao im se na samo bod zaostatka. Bila je to i konačna potvrda da nizozemski stručnjak očito ne može s ovom momčadi izvući željeni rezultat pa je u nedjelju smijenjen od strane čelnika kluba iz Hamburga.

Bert Van Marwijk došao je u Hamburg, gdje igraju Milan badelj i Ivo Iličević, krajem rujna prošle godine, s ciljem prekida krize. No, dobri rezultati bili su samo kratkotrajni trend, a posljednji tjedni donose slobodni pad momčadi koja se do prije nekoliko sezona nalazila u samom vrhu Bundeslige.Ovotjednim porazom upisali su sedmi uzastopni bundesligaški poraz, unatoč pogotku Iličevića, no i dalje nije sve izgubljeno jer im je sigurna zona na tablici udaljena trenutno svega dva boda.
 
Još uvijek nije poznato tko će povesti HSV u nastavak borbe za ostanak, zasad se kao mogući izbori čelništva kluba spominju nekadašnji trener Martin Jol i donedavni trener Hannovera Mirko Slomka. Od dolaska Felixa Magatha, o čemu se također govorilo, neće biti ništa jer je on angažman pronašao u londonskom Fulhamu.
 

Pročitajte više