HSV opet preživio! U sudačkoj nadoknadi izborili produžetke, pa zabili za ostanak u Bundesligi

Foto: Hina

HSV  je u produžecima uzvratne utakmice s Karlsruherom izborio ostanak u Bundesligi. Nakon 1:1 u prvoj utakmici, u uzvratu u gostima HSV je tek u završnici utakmice zabio za 1:1 i produžetke u kojima su izborili ostanak.

HSV je jedini klub u Njemačkoj koji je odigrao sve dosadašnje sezone u Bundesligi od njezina osnutka 1964. godine. I prošle sezone se od ispadanja spasio u kvalifikacijama, a tada je bio uspješniji od Greuther Fuertha zbog više postignutih pogodaka u gostima.

Kao i u prvom susretu, od prve minute na terenu su bili hrvatski reprezentativci Ivica Olić i Ivo Iličević. Olić je zaigrao od prve minute iako je prije samo tri dana otpušten iz bolnice zbog alergijske reakcije.

Nakon brojnih propuštenih prilika HSV-a u prvom poluvremenu, u drugom dijelu uslijedila je prava ludnica, ali tek nakon što je Olić napustio igru. U 78. minuti zamijenio ga je Müller, a kod domaćih je ušao Yabo koji samo minutu kasnije zabija za 1:0!

Taj je rezultat vodio Karlsruher u Bundesligu, a HSV u niži rang prvi puta u povijesti. Činilo sa da gostima nema spasa, a onda je u drugoj minuti sudačke nadoknade Marcelo Diaz sjajno izveo slobodni udarac sa 20 metara prebacivši živi zid i pogodivši za 1:1 i produžetak.

Gol vrijedan ostanka u društvu najboljih i 52. godinu zaredom postigao je Nicolai Mueller u 115. minuti.

Ivo Iličević, koji je bio strijelac za HSV u prvoj utakmici, igrao je do 86. minute. HSV je uputio preko 30 udaraca na gol Karlsruhera, no samo 9 ih je išlo u okvir, a sedam je obranio raspoloženi Orlishausen.

HSV je sezonu završio na 16. mjestu u prvoj, a Karlsruhe na trećem mjestu u drugoj ligi. Po završetku ligaškog dijela sezone iz prve lige su izravno ispali Paderborn i Freiburg, dok su iz druge u prvu ligu promovirani Ingolstadt i Darmstadt.


Karlsruher - HSV 1:2; produžeci

KARLSRUHER: Orlishausen - Valentini, Gordon, Gulde, Max - Meffert, Krebs - Torres, Yamada, Nazarov - Hennings

HSV: Adler - Diekmeier, Djourou, Rajković, Ostrzolek - Diaz, Van der Vaart - Olić, Holtby, Iličević - Lasogga


120` PENAL za domaće! Pucao je Hennings, a obranio je vratar gostiju!

115. minuta, GOOOOOL! HSV je probio lijevi bok, Cleber je ubacio pred gol gdje je Muller sa par metara zabio u mrežu za 1:2!


92` GOOOOOL! U sudačkoj nadoknadi Diaz je iz slobodnog udarca zabio za 1:1 i spasio Hamburg!

79` GOOOOOL! Reinhold Yabo zabio je za vodstvo Karlsruhea!

 

 

Pročitajte više