Hajduk: Mogli smo igrati da se pričekalo sat i pol vremena. Nemamo love za travnjak

Foto: V. Dugandžić / Cropix

ISTINA, bio je to organizacijski kaos u kojem su najviše pogođeni gledatelji. Pola sata stajali su na tribini bez da im je itko od službenih osoba objasnio što se događa. Kao organizatoru, Hajduku se može spočitati da je trebao pustiti obavijest putem službenih kanala, da je na travanjak umjesto radnika s vilama trebao poslati strojeve. Obavijesti nije bilo jer je odgovornima trebalo dugo vremena da se dogovore, a strojeva nema jer "Hajduk nema financijskih mogućnosti" .

"Mi smo htjeli igrati", poručili su odmah iz Hajduka čiji su se navijači nakon utakmice dugo raspravljali s predsjednikom Marinom Brbićem.

"Mogli smo igrati da se pričekalo sat i pol vremena", rekao je predsjednik.

Zdravko Mamić odgvorio je: "Mi smo biloi za sve opcije. Za nedjelju, ponedjeljak, utorak, srijedu"

Odlučio je Bebek, nije mogao riskirati da sporne situacije u lokvama, a policija nije mogla jamčiti sigurnost.

"Ne znam jesu li u Dinamu htjeli, ali mi smo bili napaljeni" , rekao je Hajdukov kapetan Oremuš.

Dinamo je ovo shvatio kao optužbu. Između redova može se isčitati - Hajduku bi onakav teren sigurno više odgovarao. Dinamovci nisu htjeli riskirati noge svojih zvijezda.

"Kao što su svi na stadionu vidjeli, lopta niti je odskakala niti se mogla normalno voditi tako da nije bilo moguće igrati. U ovakvim situacijama treba paziti na zdravlje igrača jer je su u ovakvim uvjetima lako moguće ozljede", rekao je kapetan Dinama Šimunić.

Uopće nije palo toliko kiše

"Mi nismo naručili kišu, niti je odluka bila naša. Derbi ne zaslužuje onakve, nenogometne uvjete", rekao je Zoki Mamić po povratku u Zagreb.

Kruno Jurčić žali što su Dinamu poremećeni planovi.

"I Tonći Gabrić rekao mi je da ne zna što se dogodilo travnjaku. Uopće nije palo toliko kiše"

"Moram priznati da sam se neugodno iznenadio kada sam vidio Poljud prije utakmice; nisam nikada vidio to prije. Po meni je odgoda bila najrealnija opcija jer nema smisla igrati na ovakvom terenu. Naravno, ovo nam remeti ritam treninga, ali takve stvari se događaju", dodao je. 

Dinamo će zbog odgode derbija vjerojatno tražit i pomicanje termina susreta sa Slavenom Belupom, sa subote na nedjelju. Hajduk će tijekom jutra izdati obavijest o načinu povrata novca navijačima koji neće zadržati ulaznicu za srijedu.

Pročitajte više