Hajduk od euforije do rasprodaje: Kiš u Kortrijku, kapetan put Kopenhagena, Talijani žele Balića

Foto: kvk.be

TOMISLAV KIŠ odbio je Hajdukovu ponudu novog ugovora i godinu dana prije isteka aktualnog otišao u Kortrijk, klub koji je prošle sezone bio peti u belgijskom prvenstvu, uz 150 tisuća eura odštete Bilima.

Napadač koji u Hajduku nije dobio priliku u kontinuitetu, ovog ljeta postigao je dva gola u prvenstvu i posebno važna dva u pretkolima Europa Lige, nakon čega je postao atraktivniji stranim klubovima.

U razvijenu Europu sprema se i Hajdukov kapetan Goran Milović, kojeg je u Zaprešić došao gledati Jesper Jonsson, sportski direktor danskog vice-prvaka Kopenhagena. Klub koji već neko vrijeme prati Milovića nije dobro ušao u sezonu; iz Europe je ispao već u 3. pretkolu EL, dok je u prvenstvu tek na osmom mjestu, s osam bodova, ali i jednom utakmicom manje od aktualnog prvaka Midtjyllanda.

Svaki dan dodaju se nova imena na popis klubova zainteresiranih za Andriju Balića. Nakon Udinesea i Carpija, novi talijanski potencijalni poslodavci za Balića su Juventus i Sassuolo, kojem bi Torinezi proslijedili mladog Hajdukovca na posudbu. Ali, još ništa nema konkretno, a Hajduk bi Balića prodao jedino u slučaju izdašne ponude.

Svi ovi (eventaulani) odlasci, kao i onaj Caktašev, vezani su naravno uz Hajdukovo ispadanje u play-offu Europa Lige, nakon čega u klubu više ne mogu računati na nagradu koju bi dobili plasmanom u skupinu EL, pa to moraju kompenzirati prodajama nogometaša, dok igračima Hajduk više nije toliko atraktivan kao što bi bio da su ostali u europskom izlogu.

Pročitajte više