Hajduk protiv Zadra nastavio seriju i dohvatio drugo mjesto: Bencun i Kiš zabili prvijence!

HAJDUK je sa 3:0 pobijedio Zadar na Poljudu i tako potvrdio odličnu formu mlade momčadi Miše Krstičevića. Vuković, Bencun i Kiš u 16 minuta drugog poluvremena zabili su tri gola i zaključili utakmicu.

> Šuker odredio izbornika HNL-a: Ferenčina, Scoria i Mrmić spremaju taktiku za Štimca

> Šokovi u Koprivnici: Split s devetoricom izborio 2:2 kod Slaven Belupa!

Nakon "tjedna iz snova", kojeg su Splićani završili s dvije pobjede nad gradskim rivalom, a Zadrani izbacivanjem Dinama iz Kupa, Hajduk je s 3:0 pobijedio goste.

"Mišine bebe" od početka su pritisnuli goste, ali brojne prilike propustili su realizirati, pa se na odmor otišlo bez golova. Caktaš i Vuković prijetili su u prvih 15 minuta, a Ježina je na golu Zadra radio dobar posao. Tek u 38. minuti Zadar je uzvratio preko 17-godišnjeg Perice, koji je nekoliko dana ranije zabio na Maksimiru. Perica je pucao u Blaževića. Na otvaranju drugog dijela opet je opasan mladi napadač, ali ovaj put pogodio je gredu.

Mršić je s klupe ubacio Bencuna i Kiša koji su prelomili utakmicu. Prvo je Ivan Vuković u 60. sa 15 metara na dodavanje Andrijaševića zabio za 1:0. U 74. minuti Kiš je ispustio loptu pred šesnaestercem, a Bencun sa 16 metara pogodio za 2:0. bio je to njegov prvi gol za Hajduk. Samo pet minuta kasnije svoj prvijenac upisao je i Kiš, koji je prošlog tjedna zabio pet pogodaka Azerbajdžanu za U-19 reprezentaciju. Caktaš je primio dugu loptu na desnom krilu, centrirao je na Maglicu koji je iz blizine pogodio stativu, a Kiš odbijanac pospremio u mrežu.

Hajduk: Blažević – Oremuš. Maloča, Milović, Lima – Radošević, Milić – Sušić, Andrijašević, Caktaš – Vuković

Zadar: Ježina - Šimurina, Jerbić, Prahić, Heister, Sarić, Begonja, Gržan, Vasilj, Banović, Perica

Pročitajte više