Hajduk uz efektnog Balića napravio veliki korak prema Europi

Foto: Hina

HAJDUK je s 3:2 svladao Osijek u 33. kolu Prve HNL i pobjedom se učvrstio na trećem mjestu, a Osijek je ostao pretposljednji.

> Vukas: Trebali smo zabiti više golova, a Balić je bio fantastičan

Gotal rano razveselio Poljud, Milevskij se ozlijedio
 
Hajduk je pred oko četiri tisuće gledatelja poveo već u 4. minuti pogotkom Sandra Gotala, napadač je nakon sjajnog proigravanja Mezge izašao sam pred Mikulića i svladao ga udarcem u bliži kut.
 
U uvodnom dijelu susreta Hajduk je gospodario terenom, stvorio je još nekoliko prigoda, ali prijetio je i Osijek, brzo su se izmjenjivale opasne akcije na obje strane terena, uz dosta ritma u igri.
 
Baliću ovacije za povratak i za prekrasan pogodak
 
U 38. je zbog ozljede morao izaći Milevskij, na predah se otišlo s 1:0, a u 60. minuti je ovacije prilikom ulaska nakon oporavka od ozljede zaradio Andrija Balić. On se mogao upisati u strijelce iz prvog dodira lopte, ali Mikulić je to obranio, no samo je odgodio Balićev pogodak.
 
On je došao u 64. minuti, kad je Balić povukao loptu i potom je s nekih 18 metara pospremio pod gredu za 2:0. Činilo se da je susret prelomljen, ali u 67. je Glavaš zabio glavom nakon kornera za povratak neizvjesnosti. Bio je to treći gol Glavaša Hajduku ove sezone, od njegova ukupno četiri prvenstvena.
 
Špoljarićev gol unio paniku u redove Hajduka
 
U 71. opet malo mira na Poljudu, zabio je Caktaš, također nakon ubačaja iz kuta. Sušić je poslao dobar ubačaj, a Caktaš je glavom od vratnice povećao na 3:1.
 
Osječani su sad krenuli još otvorenije naprijed i to im se isplatilo u 85. minuti, kad je zabio Špoljarić, ali je dvojbeno je li bio u zaleđu kod primanja lopte. Izazvalo je to pravu paniku kod hajdukovaca, koji su ipak uspjeli izbaciti niz ubačaja gostiju do isteka četvrte minute sudačke nadoknade i tako su upisali vrlo važna tri boda.
 
 
Hajduk: Kalinić - Vršajević, Maloča, Milović, Jozinović - Caktaš, Sušić, Mezga (od 60. Balić) - Vlašić - Gotal (od 77. Vuković), Milevskij (od 38. Maglica)
 
Osijek: Mikulić - Matas, Laštro, Lukić, Bralić (od 63. Špoljarić) - Čuljak - Šorša, Glavaš, Vojnović (od 78. Peev), Barišić - Mešanović (od 84. Aneff)
 
 

Standings provided by

 

Pročitajte više