Halilović glavna zvijezda SP-a za igrače do 17 godina: Hrvatska se ne boji nikoga!

Foto: Guliver Images/Getty Images

HRVATSKA U-17 reprezentacija nastupit će na Svjetskom prvenstvu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, koje se održava od 17. listopada do 8. studenog.

Hrvatska je u skupini s Panamom, Uzbekistanom i Marokom, a glavna zvijezda turnira, Alen Halilović, smatra kako Hrvatska može ostvariti fantastičan rezultat na SP-u.

"Želimo pokazati da se nismo uzalud kvalificirali na SP. Vjerujem da su sve ekipe na turniru snažne i kvalitetne, ali Hrvatska se može nositi sa svim reprezentacijama. Mi se ne bojimo nikoga, vjerujemo u sebe", rekao je Halilović, koji odbacuje mišljenje da je upravo on najveća snaga mlade hrvatske reprezentacije.

"Hrvatska ima odlične igrače, ali to ništa ne znači ako nećemo igrati kao momčad", objasnio je Halilović za Fifinu službenu stranicu.

Hrvatska je na Europskom prvenstvu u Slovačkoj ispala u prvom krugu, a Halilović tvrdi kako cilj na SP-u prolazak u drugi krug natjecanja.

"Očekujemo bolji rezultat nego na Euru gdje nismo napredovali u drugi krug turnira. Igrali smo protiv Rusije i Italije, koji su kasnije igrali u završnici turnira. Naša je prednost što se dugo poznajemo i što igramo zajedno već godinama. Mislim da je to ključ za uspjeh", smatra Halilović.
 

Pročitajte više