Hamburški bratoubilački rat: Srbin otpisan, Turčin nokautiran, Koreanac kažnjen



ŽESTOKA tučnjava na treningu HSV-a između srbijanskog braniča Slobodana Rajkovića i korejskog napadača Heung Min-Sona, u kojoj je turski veznjak Tolgay Arslan kao kolateralna žrtva po onesviješten i krvav, dobila je svoj disciplinski epilog.

Podsjećamo, verbalni sukob 23-godišnjega stopera i 20-godišnjega napadača, započet tako što je Rajković Sonu rekao "Moraš zabiti gol", završio je silovitim Rajkovićevim napadom. Bivši igrač Chelseaja šakom je svom snagom zamahnuo prema Sonu. Ovaj je udarac eskivirao, pa je Rajkovićeva šaka završila na arkadi 21-godišnjeg veznjaka Tolgaya Arslana. Mladi Nijemac turskog podrijetla kao slučajna je žrtva doživio klasičan nokaut i završio na travi s krvavom arkadom.

Nakon što se izmaknuo Rajkovićevu udarcu, Son je agresivno uzvratio, kako tvrde svjedoci za njemačke medije, klasičnim kung-fu udarcem. Uspio je zakačiti Rajkovića, no niti njegov udarac nije bio dovoljno precizan. Tada su se među poludjele suigrače ubacili drugi nogometaši i spriječili incident težih razmjera.

Trener Thorsten Fink potjerao je Rajkovića istog trenutka u svlačionicu, nakon čega je stigla i službena obavijest iz kluba. Rajković je potjeran iz prve momčadi i nastavit će trenirati s drugom momčadi, uz prilični upitnik kada će, i hoće li se uopće, vratiti u prvu momčad.

Njemački mediji pišu da Srbin više nema budućnosti u klubu, jer ne samo da je do daljnjeg poslan da trenira s mladom momčadi, nego je izbačen s popisa igrača koji odlaze na pripreme upravo u Sonovu Koreju. Napadač će biti novčano kažnjen.

Rajković je i ranije bio često u središtu pozornosti kada su u pitanju ekscesne situacije. Jednom je tako, na reprezentativnom ogledu Srbije i Argentine, pljunuo suca utakmice čega ga je suspendirala i Fifa.

Pročitajte više