Hazard presudio Makedoniji, Đuričić pobijedio Škotsku na "užasnom terenu" u Novom Sadu

Foto: Screenshot

SRBIJA je s 2:0 pobijedila Škotsku u Novom Sadu, a Belgija je zadržala prvo mjesto u skupini pobjedom nad Makedonijom 1:0.

Škotski navijači u kiltovima su čistili snijeg s travnjaka stadiona Karađorđe u Novom Sadu jutro prije utakmice. Teren se za nekoliko sati zazelenio, ali prema izvještajima britanskih komentatora, bio je očajan za igru.

Možda zato Škotska nije uputila niti jedan udarac za gol Srbije u prvom poluvremenu, no domaćin je goste potpuno nadigrao, a junak je bio Filip Đuričić, strijelac oba pogotka.

U 59. minuti Đuričić je zabio gol sa 5,6 metara nakon što je pokupio loptu koja je pobjegla njegovom suigraču na ulasku u šesnaesterac. U 65. minuti Tomović je sjajno prošao obranu Škotske, stigao na desetak metara gdje je loptu ponovo dočekao Đuričić i pogodio za 2:0!

Srbija se pobjedom vratila na treće mjesto sa sedam bodova, šest manje od Hrvatske. Škoti imaju dva boda. Belgija je i dalje vodeća.

Belgija i dalje na vrhu

Makedonija je pružila žestok otpor u Belgiji, no i drugi put u tjedan dana kapitulirali su protiv istog protivnika.

Vodećoj momčadi naše skupine pobjedu je donio Chelseajev napadač Eden Hazard, koji je u 63. minuti primio loše ispucavanje makedonske obrane, sjurio se prema golu i sa 12 metara pogodio za pobjedu.


Srbija - Škotska 2:0

Srbija: Stojković - Tomović, Nastasić, Subotić, Ivanović - Mijailović, Fejša - Tošić, Tadić, Basta - Đuričić

Škotska: Marshall - Whittaker, Hanley, Caldwell, Hutton - Bridcut, McArthur - Naismith, Boyd, Maloney - Rhodes

Belgija - Makedonija 1:0

Belgija: Courtois - Vermaelen, Vertonghen, Kompany, De Bruyne, Dembele, Benteke, Alderweireld, Hazard, Witsel, Mertens

Makedonija: Pacovski - Georgievski, Gligorov, Noveski, Ristovski, Sikov, Tasevski, Tričkovski, Pandev, Ibraimi, Ivanovski

Pročitajte više