Hirscher skinuo Kostelića, Pinturault i Mancuso osvojili Moskvu!

MARCEL HIRSCHER iskoristio je priliku, ušao je u željeno četvrtfinale paralel-slaloma u Moskvi i od Ivice Kostelića preuzeo vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa. U muškoj konkurenciji pobijedio je Alexis Pinturault dok je kod žena najbrža bila Julia Mancuso. Ovo je bila 32. utrka u sezoni, još ih je 12 do kraja, a Hirscher Kosteliću bježi 12 bodova.

Skijaši od petka do nedjelje u Crans Montani voze dva superG-ja i veleslalom, dok su skijašice u Banskom, na spustu i superveleslalomu.

Hirscher, Kostelić i Feuz unutar 52 boda

Hirscher je uoči današnje utrke zaostajao 18 bodova za Ivicom Kostelićem nakon dvostrukog slavlja u Banskom (veleslalom i slalom), ali nedaleko Lužnjikija nije uspio kompletirati hat-trick. Makar je uzeo željenih 30 bodova, poslije uvjerljivog nastupa kontra Rusa Horošilova u osmini finala, očekivao je više, ali zaustavio ga je izvrsni Alexis Pinturault.

Mladi Francuz, koji će za mjesec dana proslaviti 21. rođendan, bio je superbrz u Moskvi, nanizao je Innerhofera, Hirschera, Baumanna i Neureuthera, za prvu pobjedu u karijeri.

U finalu je svladao favoriziranog Neureuthera, jednog od najvećih ljubitelja ovakvih utrka. U vožnjama za treće mjesto, tzv. malom finalu, Andre Myhrer riješio je Romeda Baumanna, a osim Hirschera, prvu rundu uspjeli su proći još Steve Missillier, Mario Matt i Beat Feuz, koji se Ivici približio na 46 bodova.

Turbo Mancuso, Vonn preko 1500 bodova

Kod žena Julia Mancuso je bila dominantna, izbacivši prvo Danielu Merighetti, potom i Nicole Hosp, da bi finale izborila preko sunarodnjakinje Lindsey Vonn. Za pobjedu je Mancuso u dva okršaja bila bolja od Michaele Kirchgasser.

Dvoboj za treće mjesto pripao je Vonn - najbolja svjetska skijašica svoju prijateljicu i veliku suparnicu Mariju Hofl-Riesch ostavila je iza sebe za malenih osam stotinki.

U četvrtfinalu su zapele tri Austrijanke (Schild, Hosp, Zettel), uz Tinu Maze koja je velikim pogreškama propustila Kirchgasser među četiri najbolje.

Skijaši:

1. Marcel Hirscher (Austrija) 1055 bodova

3. Beat Feuz (Švicarska) 1003
4. Aksel Lund Svindal (Norveška) 756
...

Skijašice:

1. Lindsey Vonn (SAD) 1502
2. Tina Maze (Slovenija) 1024
3. Maria Hofl-Riesch (Njemačka) 1006
4. Elisabeth Gorgl (Austrija) 814
...

Pročitajte više