Hirscher stao na stranu Kostelićevih, Gips podsjetio: Olimpijski moto je brže, više, jače - držimo se toga!

Foto: Index

ANTE KOSTELIĆ jučer nije htio komentirati bezobrazne i nesportske komentare na njegovu postavu staze u drugoj vožnji olimpijskog slaloma. 12 od 30 skijaša nije stiglo do cilja, a među njima bio je i Andre Myhrer koji je kasnije izvrijeđao Gipsa zbog svog neuspjeha.

Stvari su sasvim jednostavne, Gipsova staza zahtijevala je razmišljanje, a ne, kako bi Ivica rekao, "ubaci u petu brzinu i udari do cilja". Podatak da 12 skijaša nije završilo utrku može se gledati i drugačije, njih 18 ih je završilo, a tri najbolja koja su pritom bili i najbrži osvojili su medalje.

"Olimpijski moto je "citius, altius, fortius", odnosno brže, više, jače i ne treba ići ispod toga. Dakle, trebali bi se držati onoga citius, altius, fortius, a ne odstupati", rekao je Kostelić jučer uoči druge vožnje, kao da je očekivao žestoke kritike.

Gips se osvrnuo i na stazu u prvoj vožnji.

"46 sekundi! Vrlo vjerojatno najkraća olimpijska staza u povijesti. Pa to je kao da se Formula 1 vozi 48 minuta", nadodao je jedan od najboljih hrvatskih trenera za HTV.

Hirscher: Svaka čast Kosteliću na postavi! 

Za kraj nadodajmo kako je Marcel Hirscher, trenutačno jedan od najboljih slalomaša u svijetu, stao na stranu Ante Kostelića.

"Staza je bila nezgodna, zahtjevna i bilo je 50-50 da stigneš do cilja. Ja sam uspio u tome i zbog toga sam ponosan. Svaka čast i hvala Kosteliću na postavi", rekao je Austrijanac.

Pročitajte više