Hoddle se nudi Englezima: Imam nedovršenog posla s reprezentacijom

BIVŠI izbornik engleske nogometne reprezentacije Glenn Hoddle rekao je da bi bio spreman preuzeti momčad na Europskom prvenstvu koje se ovog ljeta održava u Ukrajini i Poljskoj.

Hoddle (54) je bio izbornik Tri lava u razdoblju od 1996. do 1999. godine, a s funkcije je odstranjen od strane engleskog saveza (FA) zbog pogrdnog komentara o osobama s invaliditetom. Hoddle taj potez još uvijek smatra nepravednim te smatra da su mu upravo zbog toga razloga šanse za ponovno preuzimanje reprezentacije izrazito male.

"Da sutra umrem, moj bi život ostao neispunjen", rekao je za engleski Independent.

"Hoću li dobiti priliku? Vjerojatno ne. Ne živim više u prošlosti. Smatram da imamo jako dobru momčad koja može napraviti velike stvari na Euru", smatra Hoddle.

Englez je bio na klupi Tri lava na Svjetskom prvenstvu 1998. godine (poraz u osmini finala od Argentine nakon penala), a priliku da reprezentaciju vodi privremeni menadžer vidi kao idealnu šansu za dobar rezultat. Situaciju je usporedio s ragbijaškom reprezentacijom koja je trenutno, nakon pet utakmica, drugoplasirana momčad turnira Šest nacija s četiri pobjede i jednim porazom.

"Ragbijaši su napravili fantastičan posao zasada. Svi igraju na najvišoj razini jer nisu sigurni da im je mjesto zagarantirano. Podupro bih FA kada bi se odlučio za privremenog umjesto stalnog menadžera, zasada", zaključio je Hoddle.

Pročitajte više