Hokejaši ušli u povijest: Hrvatskoj srebro u Vilniusu!

Foto: IIHF

HRVATSKA muška reprezentacija u hokeju na ledu osvojila je drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu Divizije I skupine B u Vilniusu nakon što je u susretu posljednjeg, 5. kola svladala domaćina Litvu sa 3:2 (0-0, 2-1, 1-1).

Hrvatska je povela s 2:0 s dva gola s igračem više sredinom druge trećine koje su postigli Geoff Waugh (30:27) i Tadija Mirić (32:10), na 2:1 smanjio je Edgar Ribakov (33:23), da bi početkom trećeg dijela Darisu Pliskauskas (43:38) poravnao na 2:2, ali je Borna Rendulić (53:41) odličnim solo-prodorom donio pobjedu Hrvatskoj.

Hrvatska je u Litvi ostvarila najveći uspjeh u povijesti s četiri pobjede i jednim porazom u jakosnoj skupini u kojoj se do sada uvijek borila za ostanak, te je natjecanje okončala sa 11 bodova, samo jednim manje od pobjednika Poljske koja je osigurala prolazak u Diviziju 1 skupinu A.

Litva je s devet bodova zauzela treće mjesto, isti broj bodova osvojila je i četvrta Velika Britanija, peta je Nizozemska s tri boda, dok je u Diviziju II skupinu A ispala Rumunjska koja je osvojila samo jedan bod.

Pročitajte više