Hrgota demantira da se odlučio za Hrvatsku: "Ja sam mladi reprezentativac Švedske!"

Foto: Guliver Image/Getty Images 

BRANIMIR HRGOTA, 21-godišnji ofenzivac Borussije Mönchengladbach, u središtu je zanimanja novinara u Sarajevu, gdje njegova momčad danas s domaćinom na Koševu igra prvu utakmicu play-offa Europa Lige.
 
Na Hrgotu, mladog reprezentativca Švedske, pravo polažu tri reprezentacije - BiH, jer tamo se rodio, u Zenici u siječnju 1993. , zatim Švedska, jer tamo s obitelji živi još od djetinjstva, te konačno Hrvatska, jer Hrgota je po nacionalnosti Hrvat.
 
Prema pisanju nekoliko hrvatskih medija, Hrgota se navodno odlučio za Hrvatsku, a Niko Kovač će tim povodom ovih dana razgovarati s njegovim roditeljima. Ali, Hrgota to demantira i ističe kako ga nitko iz Hrvatske nije kontaktirao.
 
Njegov agent Dražen Gilja za švedske medije oštro je demantirao da je Hrgota odabrao Hrvatsku: "Branimir je igrač Borussije (M) i švedske U21 reprezentacije. Ranije je bilo poziva iz BiH i Hrvatske, ali ništa nije odlučio.
 
Ne znam zašto sada hrvatski mediji kompiliraju njegove stare izjave i od toga rade priču, kada on sada o tome ništa nije govorio, niti trenutno postoje takvi kontakti."

 
Sam Hrgota je poručio: "Niko Kovač me nije zvao, niti sam s njim išta dogovarao, ali sam zato u kontaktu s izbornikom mlade švedske reprezentacije Hakanom Ericksonom, a uvjeren sam da je zainteresiran i Erik Hamren, izbornik A selekcije."
 
Mladi napadač koji može pokrivati sve pozicije u ofenzivi, u Njemačku je prešao 2012. iz švedskog Jonkopingsa i u dvije sezone u Bundesligi zabio je tek sedam golova, ali veliku većinu nastupa bilježi kao rezerva.
 
Ove sezonu sjajno je započeo s dva gola u pobjedi 3:1 nad niželigašem Homburgom u Kupu.

Pročitajte više