"Hrvati i Španjolci pazite što radite - Gleda vas 200 milijuna talijanskih očiju!"



TALIJANSKI mediji veću pažnju posvećuju utakmici konkurenata njihovih reprezentativaca za prolazak skupine na Euru, nego Italiji, koja mora pobijediti Irsku kako bi imala (veliku) šansu proći dalje.

Međutim, kako pišu: "Italija večeras igra veoma važnu utakmicu, ali još važnije je što će se dogoditi u susretu Hrvatske i Španjolske". Talijanske novine pune su "biskvita", ali ne ukusnih kolačića. Radi se o njihovoj frazi, koja znači dogovor dvije momčadi na štetu treće, a gorki biskvit koji bi Talijani večeras mogli progutati je 2:2 na susretu Hrvatske i Španjolske.



Corriere dello Sport na naslovnici tiskanog izdanja donosi naslov "200 milijuna talijanskih očiju gledat će utakmicu Hrvatske i Španjolske" i napominje kako Italija igra protiv bivšeg izbornika Azzura i najtrofejnijeg talijanskog trenera Giovannija Trapattonija.

"La Gazzetta dello Sport" u zaglavlju, preko imena lista, donosi prekriženi biskvit! Jedan od najuglednijih svjetskih sportskih dnevnika je između korica malo ozbiljniji nego na naslovnici, pa piše da će Irsku napadati Cassano i Di Natale.

Pročitajte više