Hrvatska opet u suzama: "Suci samo što golove nisu zabijali za njih, to i slijepci vide"

Foto: Hina 
 
KOLEKTIVNO zgražanje suđenjem i organizatorima turnira u Danskoj zavladalo je svlačionicom Hrvatske nakon poraza u polufinalu. Slavko Goluža ispraznio se na presici pred šokiranim Wilbekom, a Jakov Gojun svesrdno ga je podržao u raskrinkavanju neviđene danske urote, dostojne scenarija za seriju svepopularnog skandinavskog noira.
 
Hrvatska je poražena u polufinalu Europskog prvenstva i zbog mnogih pogrešaka u igri, nedostatka srčanosti i poštenog vratara.
 
No, pražnjenje frustracija krenulo je u svim smjerovima.
 
Najodgovorniji u svlačionici, Igor Vori, s ironijom je ispratio danske novinare koji su ga pitali o suđenju. "Je li to trik pitanje?"
 
Progovorio je, jasno, pred mikrofonom saveza, u izjavi za domaće tržište.
 
"60 minuta krvavog rada, ali opet nismo uspjeli, našom krivicom jer se nismo uspjeli odvojiti kad smo imali šansu. No, ja čestitam svim suigračima, ulazak u polufinale je senzacija."
 
"Bili smo bolji 35 minuta, ali moram komentirati i ovo, mada to ne volim... Ovakve sudačke odluke, to je katastrofa, to je vidio slijepac, ovo je smiješno. Ne želim se izvlačiti na suce, ali u prvom poluvremenu samo što nisu golove zabijali za njih. Drugo poluvrijeme također, pa ovaj faul na Kopljaru u zadnjem napadu, to je isto bilo za dvije minute."
 
Kapetan je posebno ponosan jer se igrači nisu bunili na suđenje.
 
"Čestitam Dancima na ulasku u finale, mislim da su svi koji su ovo organizirali sad najsretniji. Ono što mi se sviđa da se stvarno nitko od nas nije puno bunio na suce tijekom utakmice, borili smo se junački, ali nismo uspjeli."
 
Horvat: Ne krivite Ćupića, sjetite se što nam je sve lijepo donio
 
Manuel Štrlek zabio je dva pogotka, ali i promašio dvije važne lopte pred kraj dvoboja. Nije mogao skriti razočaranje:
 
"Igrali smo zaista kako smo se dogovorili, ne znam jesu li oni uopće koju kontru istrčali. Bili smo koncentrirani u napadu, dobro smo se vraćali, ali promašili smo neke stvari koje nismo trebali" "Drugo poluvrijeme nismo odigrali kao prvo i sada se ne može ništa popraviti. Moramo pobijediti u utakmici za treće mjesto, medalja je medalja", najavio je utakmicu sa Španjolskom koji je na rasporedu u nedjelju u 15 sati.
 
Na drugom krilu imali smo više problema, s Ivanom Ćupićem. Loš turnir za njega, sinoć je promašio lopte koje su mogle biti ključne. Kod plus dva, s dva igrača više. 
 
"Ne možemo ga kriviti, koliko nam je samo lijepih trenutaka donio. Istina je da su te lopte mogle prelomiti utakmicu, ali... Ne znam ni što bih rekao, osim da ne možemo skrivi Ivana", rekao je Zlatko Horvat, koji je jedan od rijetkih svoje sinoć rekao na terenu.
 
Mnogi su i dalje veliki dužnici. 
 
>>> ANALIZA: Domaćin mora u finale, Hrvatska po broncu 

Pročitajte više