Hrvatska osvojila šestu medalju na Mediteranskim igrama: Milošević uzela broncu u samcu!

Foto: Guliver Images/Getty Images

HRVATSKA je osvojila još jednu medalju na Mediteranskim igrama u turskom Mersinu.

Nakon dva zlata (plivačice Sanja Jovanović i judašice Marijane Mišković) i tri bronce (judaš Tomislav Marijanović i hrvači Nenad Žugaj i Dominik Etlinger), danas je novu, ukupnu šestu medalju za Hrvatsku, ukupno četvrtu brončanu osvojila veslačica Marcela Milošević u samcu. Srebro joj je izmaklo za samo 21 stotinku sekunde.

Na korak do medalje ostao je naš skijaš na vodi Feruccio Mužić, osvojivši četvrto mjesto u finalu discipline slalom. To je najveći hrvatski uspjeh ovog sporta o osamostaljenja.

Skijanje na vodi prvi se put našlo u programu Mediteranskih igara.

Dodajmo i ostale današnje rezultate hrvatskih sportaša. Svi naši plivači s invaliditetom izborili su finale na 100 metara slobodno: Marcela Mikulčić šestim, a Nataša Sobočan sedmim mjestom, Kristijan Vincetić petim, a Kristijan Mamić sedmim mjestom. Finala su u 17 sati po hrvatskom vremenu.

Hrvatski strijelac Saša Špirelja u zračnom pištolju na deset metara zauzeo je deseto mjesto u kvalifikacijama te nije ušao u finale. Mačevaoc Bojan Jovanović je u floretu ispao u osmini finala, dok je hrvač Neven Žugaj prošao u četvrtfinale.
 

Pročitajte više