Hrvatska otputovala prema Škotskoj: Je li ovo posljednja Štimčeva utakmica?

Foto: Hina

HRVATSKA reprezentacija odletjela je prema Škotskoj. Igor Štimac i poveo je svoje igrače, potučene porazom od Belgije na Maksimiru, na posljednju utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. I još mogu toliko toga izgubiti.

Škotska je na pragu negativnog rekorda. Više od dvije godine nisu slavili na svom terenu. Gubili su u ovim kvalifikacijama od Walesa i Belgije, a remizirali s Makedonijom i Srbijom. Hrvatsku su porazili u lipnju na Maksimiru, nakon čega je krenula crna serija Hrvatske koja već tri utakmice ne zna za pobjedu.
 
Štimac je pobjedu predstavio kao imperativ kako bi bili sigurni u status nositelja u doigravanju za Brazil, no Škoti će biti barem jednako motivirani da barem pozitivnim rezultatom zahvale navijačima što su ih trpili posljednje dvije godine.

Iako su Mamić i Šuker šutke potvrdili kako je Štimčeva pozicija sigurna, teško je predvidjeti reakciju uvijek nepredvidivog gazde hrvatskog nogometa u slučaju nove sramote. No više se ne radi samo o javnom pljuvanju njegovog lika i djela, već o milijunskoj "šteti" u Mamićevoj i Šukerovoj blagajni, ukoliko bi put u Brazil došao u pitanje.

Možda je zato i susret Mamića i Štimca na Plesu prošao samo hladnim stiskom ruke. Ostaje vidjeti hoće li se u tom slučaju ostvariti i Štimčeva prognoza: "Ako odem ja, odlaze i Šuker i Zdravko".

Utakmica se na Hampden Parku igra u utorak od 21 sat.

 

>>> Škotski izbornik upozorava: Hrvati nam se žele osvetiti zbog onog poraza na Maksimiru!

>>> Bjelica: Štimac je stvorio pomutnju u glavama igrača

>>> I Srbi u nevjerici: Hrvati su nam bili primjer, a danas bismo im dali pet-šest komada!

>>> Ćorluka: Navijači imaju pravo, podcijenili smo Škote u Zagrebu! 

>>> Analiza Ivana Jurića: Veliki je problem što nemamo drugog napadača

>>> Strupar: Nije istina da smo izgubili zbog umora!

>>> Pamić: Štimac mora priznati krivicu 

Pročitajte više