Hrvatska ponovno kobna za Vogtsa, igrači ga odali: "Mijenjao je taktiku u posljednji tren"

Foto: Hina

HRVATSKA reprezentacija jučer je pregazila Azerbajdžan s visokih 6:0 u sklopu 3. kola kvalifikacija za Euro 2015. Izbornik poražene reprezentacije, Berti Vogts, pokušao je objasniti zašto je njegova ekipa doživjela debakl u Osijeku.

"Prije svega, čestitke Hrvatskoj na zasluženoj pobjedi. Rezultat odgovara hrvatskoj predstavi", rekao je u uvodu njemački stručnjak.

"Jedna ekipa je igrala nogomet, dok druga to nije mogla pratiti. Trčanje je izuzetno važno u današnjem nogometu, a moja ekipa nije bila fizički spremna na takav tempo igre. Mi ne možemo igrati protiv dva snažna protivnika u razmaku od samo dva dana", poručio je Vogts.

"Hrvati su bili nezaustavljivi po bokovima, nismo mogli ništa učiniti da ih zaustavimo. Vikao sam igračima, upozoravao ih - opasni su preko bokova, ali...", nadodao je izbornik Azerbajdžana.

Vogts najavio odlazak

Njemački stručnjak neće po dobrom pamtiti Hrvatsku, koja mu je zadala neke od najtežih poraza u trenerskoj karijeri. Prvo ga je Ćiro porazio u četvrtfinalu SP-a 1998. godine, kada je Hrvatska razbila favoriziranu Njemačku s 3:0. Vogts je nakon povratka kući ubrzo napustio klupu Elfa, a čini se kako će i nakon potopa u Osijeku potražiti novi posao.


"Moj zastupnik će obaviti razgovor s vodstvom Nogometnog saveza Azerbajdžana. S obzirom na okolnosti, mislim da je moj posao ovdje završen", rekao je Vogts.

Hrvatska poput Španjolske i Njemačke

Zanimljivo je da Hrvatska nije jedina reprezentacija koja je Azerbajdžanu zabila šest komada. Vogts i njegovi izabranici stradali su od Španjolske u rujnu 2009. godine (6:0), dok su protiv Njemačke u rujnu 2010. godine uspjeli postići pogodak (6:1).

"Ova reprezentacija nema igrače koji bi mogli izdržati ritam od dvije utakmice u razmaku od dva, tri dana. To je problem cijelog azerbajdžanskog nogometa i klubovi su ti koji bi trebali više raditi s igračima. Moramo sjesti i raspraviti o svim problemima", za kraj je poručio Vogts.

"Trener je promijenio taktiku u posljednji trenutak"

Njegovi igrači stvari vide malo drugačije.

"Morali smo igrati s četiri u obrani, ali izbornik je odlučio igrati s petoricom, promijenio je taktiku u posljednji trenutak kada je saznao da će Hrvatska igrati s dvojicom napadača", rekao je Rasim Ramaldanov nakon utakmice.

"Nismo bili fizički slabi, igrači su trčali cijelu utakmicu. Hrvati su jurnuli od početka u napad, a mi nismo pokazali ništa", dodao je.

Pročitajte više