Hrvatska srušila Makedonce: Čupić nadmašio Lazarova u okršaju za vrh skupine

Foto: Index, Hina, Guliver Image/Getty Images

HRVATSKI rukometaši upisali su četvrtu pobjedu u 4. utakmici na Svjetskom prvenstvu u Kataru! U izravnom dvoboju za prvo mjesto skupine, momčad Slavka Goluže je sa 29:26 (15:14) porazila Makedoniju.
 
Ivan Čupić predvodio je Hrvatsku sa 9 golova, a kod Makedonaca je najbolji bio Kiro Lazarov sa 6 golova. Mirko Alilović je najbolji igrač utakmice zbog 13 sjajnih obrana.
U prvom poluvremenu bilo je puno rezultatskih preokreta, a najveću prednost imali su Makedonci koji su 14. minuti vodili 9:5. Hrvatska se u tri i pol minute uspjela potpuno vratiti, te izjednačiti na 9.9. No, u 25. minuti Makedonci odlaze na dva razlike (13:11), ali to nije poremetilo Golužinu ekipu, koja je do poluvremena serijom 4:1 do odmora stigla do vodstva 15:14.

Zanimljivo je da se u prvom dijelu najbolji hrvatski rukometaš Domagoj Duvnjak nije upisao strijelce. Hrvatsku su u prvom poluvremenu predvodili Čupić sa 7 i Bičanić sa 3 gola.

Utakmica je odlučena u razdoblju između 35. i 45. minute. Kod 17:17 proradila je obrana Hrvatske, a i Alilović je skinuo par "zicera", pa je Hrvatska u 45. minuti imala pet golova prednosti (22:17). Do kraja susreta Makedonci se nisu uspjeli približiti na manje od dva gola zaostatka.

Najefikasniji igrači u hrvatskim redovima bili su Ivan Čupić s devet golova, Domagoj Duvnjak s pet, te Damir Bičanić i Marko Kopljar sa po četiri gola, dok je sjajni Mirko Alilović sakupio 13 obrana. Kod Makedonaca je najefikasniji bio Kiril Lazarov sa sedam golova.

Hrvatska zatvara natjecanje u skupini u petak, 23. siječnja utakmicom protiv Bosne i Hercegovine, a potom će u osmini finala dva dana kasnije najvjerojatnije igrati protiv Brazila.

 
HRVATSKA: Alilović, Ivić; Vori 1, Horvat, Duvnjak 5, Čupić 9 (2), Bičanić 4, Gojun 1, Štrlek 1, Kopljar 4, Musa 1, Brozović, Stepančić 1, Karačić 1, Ninčević, Slišković.

MAKEDONIJA: Angelov, Ristovski; Vugrinec, Kiril Lazarov 7 (3), Georgievski 3, Jonovski, Manaskov 3, Velko Markoski, Mirkulovski 3, Mojsoski, Stoilov 3, Mojsovski 2, Nikola Markoski 1, Filip Lazarov 1, Nedanovski 2, Pribak 1.

SEDMERCI: Hrvatska 2-2, Makedonija 3-3.

ISKLJUČENJA: Hrvatska 12 minuta, Makedonija 12 minuta

DVORANA: Duhail

GLEDATELJA: 1.000

UOČI UTAKMICE
 
- u dvorani je oko 200 navijača Makedonije.
 
 
>Goluža najavio "balkanski derbi": Makedonci će biti nabrijani, šanse su podjednake
 
>Veliki Kiro Lazarov: Igrao sam s Golužom, znam da pili naopako
 
>Obrvan uoči derbija skupine: Ne bojimo se Hrvatske
 
 
PRATITE NAJBRŽE VIJESTI, REAKCIJE I ANALIZE SA SP-A U DOHI NA INDEXOVOJ TEMI.

SUDJELUJTE U RASPRAVI NA NAŠOJ FACEBOOK STRANICI.

 

 

Pročitajte više