Hrvatski četverac osvojio srebro: Očekivali smo zlato, ali i ovo je strašan rezultat

HRVATSKI četverac na pariće u sastavu: braća Sinković, Šain i Martin osvojio je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu. To je ukupno 18. medalja Hrvatske od samostalnosti.

Vojnici bez sponzora i šampioni koji godišnje zarade manje od Dinamovih juniora

Hrvatski četverac je nakon prvih pet stotina metara bio drugi, dok su njihovi glavni konkurenti Nijemci bili prvi. I nakon tisuću metara Nijemci su držali prvo mjesto, dok je hrvatski čamac zaostajao sekundu. No, i ostale posade sjajno su držale pritisak.

Prije zadnjih pet stotina metara Njemačka je imala dvije sekunde prednosti, što je zadržala i na kraju. Veliku su borbu za srebro vodili Australci i Hrvati, međutim naši veslači ipak su uspjeli osigurati srebrnu medalju.

Veliki je to uspjeh mladog hrvatskog četverca, koji je sigurno najmlađi na ovim igrama. Ovaj rezultat potvrda je njihove velike kvalitete koja daje nadu u svijetlu budućnost.

"Ovo je strašan rezultat, iako smo malo razočarani"

"Izgledamo malo umorno i nesretno. Znamo da je veliki rezultat, ali iskreno očekivali smo pobjedu. Malo nam je vjetar zasmetao, nije nitko pogriješio, tako se dogodilo. Odveslali smo odličnu utrku, nažalost nije bilo dovoljno", rekao je Martin Sinković.

"Ponosan sam na ekipu. Nije se dalo više izvući iz ove utrke. Promijenio se vjetar, to nitko nije mogao znati. Šteta. Ne treba zaboraviti da smo tek počeli zajedno, puno je još uspjeha ispred nas", dodao je njegov brat Valent.

"Nijemci su vrlo brzo krenuli, kao i uvijek u međusobnim utrkama. Kroz sredinu staze mi smo ih do sada uvijek prelazili, ovaj put nije išlo. Bili smo spremni na sve, dali smo maksimum i nemamo si što zamjeriti. Sad kad pomislim na to da imam olimpijsko srebro, sretan sam", rekao je Šain.


"Što vrijeme bude prolazilo srebro će sve više vrijediti. Još nismo svjesni što smo napravili, ovo je za nas samo još jedna odrađena regata. Da se pet minuta ranije startalo vjetar ne bi počeo puhati i možda bismo osvojili i zlato", za kraj će Damir Martin.

OI, veslanje, četverac na pariće (finale):

1. Njemačka 5:42.48

2. Hrvatska 5:44.78

3. Australija 5:45.22

4. Estonija 5:46.96

5. Velika Britanija 5:49.19

6. Poljska 5:51.74

Pročitajte više