Hrvatski mininogometaši izborili finale EP-a u Vrsaru

Foto: Ivan Brkić - Hrvatski mininogometni savez

MININOGOMETNA reprezentacija Hrvatske je u finalu Europskog prvenstva u Vrsaru te će se večeras u 21 sat boriti za zlato s Rumunjskom koja brani naslov prvaka.

Hrvatska je u finale prošla nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca u ogledu s Bosnom i Hercegovinom (3:2), dok je Rumunjska također na penale eliminirala Češku (2:1). Za treće mjesto od 19.30 sati igraju Češka i Bosna i Hercegovina.


 
"Nije se bilo lako vratiti nakon rano primljenog pogotka, ali smo uspjeli izjednačiti. Njih je vratar držao u utakmici fenomenalnim obranama, a u lutriji penala imali smo sreće da su oni pogodili vratnicu, a Habazin je odlično obranio i odveo nas u finale u kojem smo dobili priliku skinuti Rumunje s trona. Moram naglasiti da u reprezentaciji vlada sjajno ozračje te spomenuti svog pomoćnika Marka Budinskog, dobrog duha naše ekipe koji ima velike zasluge za ovaj uspjeh", izjavio je hrvatski izbornik Tvrtko Močibob.

Kapetan Zoran Lukavečki bio je sretan nakon teško izborenog prolaza.

"Utakmica je bila dosta teška, čestitao bih reprezentaciji Bosne i Hercegovine koja je odigrala korektno. Mi smo imali malo više sportske sreće i prošli smo na penale. Rumunjima moramo pokazati tko je domaćin ovdje", poručio je Lukavečki nakon utakmice s Bosnom i Hercegovinom.


Prijenos finala možete pratiti na Sportskoj televiziji ili na http://emfminieuro.com.  



MINIEURO, POLUFINALE

HRVATSKA - BOSNA I HERCEGOVINA 3:2 (1:1)


VRSAR - Stadion miniEURA. Gledatelja 1500. Suci: Stu Winston i Richard Butler (Engleska).

HRVATSKA: Habazin, Hranić, Prpić, Orlović, S. Korenika, Smok, A. Korenika, Loborinec, Ramljak, Picig, Popov, Herceg, Lukavečki, Hercigonja. IZBORNIK: Tvrtko Močibob.

BOSNA I HERCEGOVINA: Kurevija, Filipović, Jukić, Lovrinović, Safradin, Dotlo, Berović, Ervin Blažević, Čilić, Vujica, Ramić, Kapetanović, Elvin Blažević, Josip Kupreškić. IZBORNIK: Josip Kupreškić.

STRIJELCI: 0:1 Lovrinović (2), 1:1 Herceg (9).

KAZNENI UDARCI: 2:1 Loborinec, 2:2 Lovrinović, Orlović - promašaj, Jukić - vratnica, 3:2 Smok, Vujica - Habazin brani.

REZULTATI

ČETVRTFINALE:

Slovenija - Rumunjska 1:4, Češka - Rusija 3:1, Mađarska - Hrvatska 0:1, Poljska - Bosna i Hercegovina 2:4 (2:2);

POLUFINALE:

Rumunjska - Češka 3:2 (1:1), Hrvatska - Bosna i Hercegovina 3:2 (1:1).

ZA TREĆE MJESTO:
Češka - Bosna i Hercegovina (19.30)
FINALE: Rumunjska - Hrvatska (21.00)

Pročitajte više