Hrvatski navijači osvojili Ljubljanu!

Foto: Cropix / A. Fevzer

HRVATSKA fešta u Ljubljani krenula je i prije utakmice četvrtfinala Eurobasketa, u kojoj je momčad Jasmina Repeše slavila protiv Ukrajine sa 84:72. Hrvatska je treći put u povijesti osigurala polufinale EP-a.

Mnogi su danas ranije pobjegli s posla, i to zbog košarke. Serija od šest uzastopnih pobjeda pokrenula je košarkašku euforiju u zemlji koja je 18 godina čekala novi bljesak reprezentacije.

Hrvatski navijači u velikom su se broju okupili u Ljubljani, njih nekoliko stotina okružilo je dvoranu Stožice i uz pjesmu i piće čekali početak utakmice.

Slovenci slave s Hrvatima

Našoj redakciji javio se jedan slovenski navijač koji je ostao ugodno iznenađen velikim brojem hrvatskih navijača:

"Vozim autoputom kući (oko 16.30h) i ima više hrvatskih tablica nego slovenskih. Hrvatski dresovi i zastave svuda su oko Stožica i vise iz automobila i vrlo kulturno navijaju. Svaka im čast. Navijač sam Slovenije, ali i vama želim puno sreće danas i u polufinalu i finalu".

Drugi nam je čitatelj iz Slovenije javio: "Samo vam želim dočarati dio atmosfere. Hrvat sam i živim u Ljubljani dugi niz godina u naselju Bežigrad pored famoznog stadiona za nogomet (tu smo igrali sa Slovencima za EURO 2004). Dvorana Stožice udaljena je otprilike 2 km. Izađem vam ja na balkon kad ono čujem "Bjezite ljudi, bjezite iz grada stiže ekipa pijana... Dragi moji pa ovo je neprocjenjivo!".

Navijači, svoje fotografije iz Ljubljane možete poslati na kosarka@index.hr!

Pročitajte više