Hrvatski navijači ukrasili Skopje porukama Štimcu i Šukeru: "HNS pederi nogomet ste sjebali" i "Štimac odlazi!"

"SVI SMO dobro, nije to bilo ništa strašno, samo klasična dobrodošlica", javili su nam se navijači koji su vlakom organizirano otputovali u Skopje na utakmicu.

Hrvatski navijački vlak kamenovan je u Srbiji tijekom noći dva puta; prvi put odmah nakon granice, a drugi put negdje na putu za Beograd. Vlak se nije zaustavljao, ozlijeđenih nema, a slomljeno je jedno staklo. Malo iza deset sati vlak s hrvatskim navijačima ušao je u Makedoniju.


Oko podneva su stigli u Skopje, gdje će u centru grada praćeni snagama osiguranja, provoditi vrijeme do odlaska na utakmicu. U Skopje je vlakom stiglo oko 200 hrvatskih navijača, a atmosfera tijekom putovanja, javljaju nam, bila je vesela kao i obično, bez obzira na "dobrodošlicu". Tijekom putovanaj Srbijom vlak je pratilo 20-ak srpskih specijalaca, ali kamenje svejedno nije izbjegnuto. Već na granici s Makedonijom preuzeli su ih tamošnji organi reda.

Navijači su oko 12 sati stigli na željeznički kolodvor u Skopje gdje ih je dočekao veliki broj makedonskih policajaca. Do utakmice zagrijavat će se na ulicama i po kafićima glavnog makedonskog grada.


Prve najave govorile su o nešto više od 600 navijača koji kreću, no kako je Zajednica Hrvata u Makedoniji zatražila oko 150 ulaznica, za očekivati je da će na hrvatskom sektoru biti 800 ljudi. Brojki treba pridodati još 200-injak Hrvata, mahom gostiju Saveza čija su mjesta na zapadnoj tribini. Stadion prima 33.500 gledatelja, a utakmica je na rasporedu u 20:30.

Opširnije o utakmici:

Sudio Dinamu u Europa ligi: Danac glavni sudac utakmice u Skopju

> Krenuo navijački vlak prema Skopju: Hrvate očekuje opasna vožnja kroz Srbiju!

> Reprezentativci sretni stigli u Skopje: Konačno će igrati pred punim stadionom!

> Eduardo: Sammir je svašta prošao i ne treba se bojati zvižduka

> Makedonci drže fige: "Nadamo se da će Štimac zaigrati sa samo jednim napadačem"

Pročitajte više