Hvala Malmo i Ludogorec! Hrvatska korak bliže dvojici predstavnika u Ligi prvaka

Montaža: Index, Screenshot (Kassiesa) 

VELIKU stvar u borbi za dva "hrvatska mjesta" u Ligi prvaka napravili su u srijedu navečer Malmo i Ludogorec.

Malmo je izbacio Red Bull i tako uskratio Austrijancima četiri bonus boda, a isto je Rumunjima napravio Ludogorec tako što je nakon jedanaesteraca bio bolji od Steaue.

Trenutno je Hrvatska 19. na UEFA-inoj ljestvici, a da bi imala dva kluba u Ligi prvaka potrebno se probiti na 15. poziciju koju drži Rumunjska s manje od četiri boda prednosti.

Podsjetimo, za svaku pobjedu u pretkolima europskih natjecanja dobije se bod, a za svaki remi pola boda. Na kraju se zbroj svih prikupljenih bodova dijeli s brojem klubova iz te države koji su nastupali u Europi.

Dinamo se u Rumunjskoj iskupio za Aalborg, čeka se da se Lyon probudi

Dinamo se za ispadanje iz Lige prvaka iskupio velikom pobjedom u Rumunjskoj protiv Petrolula. Izabranici Zorana Mamića su slavili s 3:1, te tako napravili veliki korak prema grupnoj fazi, a osim toga nanijeli su udarac Rumunjima, čiji će predstavnik najvjerojatnije na Maksimiru završiti natjecanje u Europi.

Osim Petrolula, Rumunjska ima još dva kluba u igri. Steaua je sada u grupnoj fazi Europske lige, a Astra u play-offu istog natjecanja. Bilo bi sjajno kada bi Lyon nadoknadio 1:2 iz Francuske i izbacio Astru.

Iznad Hrvatske na 17. mjestu je Izrael, jedno od najvećih razočarenja ove europske sezone. Izrael je ove sezone prema osvojenim bodovima tek 41. od 54. UEFA-ine članice, te je ostao na samo jednom predstavniku Maccabiju u Europskoj ligi. Budući da Izraelci imaju samo 0,125 bodova više i da je Maccabi blizu ispadanja, neće ih biti problem preskočiti već danas kada se igraju uzvratne utakmice play-offa Europske lige.

Cipar zahvaljujući APOEL-u preskočio Hrvatsku

Prolaskom APOEL-a u grupnu fazu Lige prvaka Cipar je preskočio Hrvatsku i sada ima 2.250 bodova više, te još tri predstavnika u Europskoj ligi. Omonia je odigrala 2:2 u Moskvi protiv Dinama, AEL će vjerojatno ispasti od Tottenhama nakon domaćeg poraza 1:2, a Apollon je kući odigrao 1:1 s Lokomotivom iz Moskve.

Ako Dinamo i Rijeka sačuvaju prednost iz prvih utakmica, a Lyon izbaci Astru uz ispadanje ciparskih predstavnika u Europskoj ligi, Hrvatska će biti jako blizu toga da ima dva kluba u kvalifikacijama Lige prvaka u sezoni 2016/17. A ni Hajduk i Split još uvijek nisu otpisani u borbi za grupnu fazu...

Pročitajte više