I Gobac se umiješao: HOO je plaćao kampanju pojedinim sportovima!

Foto: Boris Kovačev / Cropix

U JAVNU raspravu oko novca kojeg je posljednjih godina trošio Hrvatski olimpijski odbor upleo se i sveprisutni dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Zoran Gobac koji već dugo kritizira raspodjelu novca u hrvatskom sportu. Gobac je u nedjeljnoj emisiji na Z1 televiziji rekao:

"HOO je plaćao kampanju pojedinim sportovima, čak i za Zagrebački sportski savez su plaćali kampanju. Oni su napravili da njima bude dobro". Izbore za ZŠS dobio je predstavnik tzv. "malih sportova" Branimir Bašić, dok je "Gobčev i Mamićev" kandidat Tomislav Grahovac  poražen.

"Na četiri glavna kluba i sporta u Zagrebu izvršen je udar nekorektnim glasovanjem i prebrojavanjem. CO Zagrebu je prepolovljen proračun, išli smo na pomlađivanje kako bismo mogli ispuniti obveze prema državi, a neki su dobili dvostruko ili trostruko", govorio je Gobac.

Ministar znanosti obrazovanja i sporta zatražio je od HOO-a uvid u račune kojima bi opravdali novac kojeg dobivaju iz državnog proračuna (oko 100 milijuna kuna godišnje).  Najavio je kako će uskoro i ostali nacionalni sportski savezi morati opravdati novac kojeg dobivaju iz državnog proračuna, pa tako i Gobčev HRS.

Pročitajte više