I Španjolci zgroženi: "Da je Dražen živ i on bi zviždao s hrvatskim navijačima!"

Marca je opisala Hrvatsku kao reprezentaciju koja nije zastrašujuća još od vremena kada je za nju igrao Dražen Petrović

Foto: Screenshot; Marca.com

UGLED koji je nekoć imala hrvatska košarkaška reprezentacija, dok je za nju nastupao Dražen Petrović, davno je nestao, ali Španjolcima je to bilo nejasno - sve do večeras.

Oni koji su poznavali i pratili najvećeg hrvatskog košarkaša svih vremena reći će vam kako Dražen nikada nije htio priznati da je netko bolji od njega ili, pak, njegove ekipe, pa makar na drugoj strani stajali Michael Jordan, Scottie Pippen ili Karl Malone. Uostalom, tako je i bilo u finalu Olimpijskih igara 1992. godine.

Dva desetljeća i kusur kasnije, kapetan hrvatske košarkaške reprezentacije, Roko Leni Ukić, pred kamerama javne televizije skrušeno priznaje nakon sramotnog poraza (68:40) kako su Španjolci bolja reprezentacija i da su trebali pobijediti, ali ne s tako ogromnom razlikom.

Sve je jasno kada kapetan ekipe razmišlja na takav način. Kakva je situacija u hrvatskoj košarci dovoljno govori i to da se španjolski mediji redom pitaju što se događa s hrvatskom reprezentacijom. Ugledni El Mundo u uvodnom dijelu izvještaja utakmice piše: "Da je Dražen Petrović živ i on bi zviždao zajedno s hrvatskim navijačima koji su gledali utakmicu u Celju".


Mundo Deportivo ne može vjerovati da je Hrvatska u posljednjoj četvrtini postigla svega tri koša.

"Španjolska je svladala nemotiviranu Hrvatsku, koja se mučila u fazi napada. Dovoljno je spomenuti kako su igrači Jasmina Repeše u posljednjoj četvrtini postigli samo tri koša", piše MD.

Marca također piše o laganoj pobjedi na otvaranju Eurobasketa.

"Neizvjesnost je trajala svega tri minute", stoji u tekstu.

El Pais, pak, piše kako je Španjolska dobila protivnika koji je u posljednjoj četvrtini postigao smiješna tri poena.

"Marc Gasol i Rudy Fernandez pokazali su svoju odlučnost, agresivnost i volju, dok su Hrvati bili spori, bez želje i preciznosti, što je velika uvreda za čast legendarnog Dražena Petrovića", za kraj će novinar El Paisa.

>>> Šaljite nam svoje komentare! Kako ste proveli večer uz hrvatsku reprezentaciju?

>>> POSLJEDNJE INFORMACIJE S EUROBASKETA  PRATITE NA INDEXOVOJ TEMI.

Pročitajte više