I nogometaš Lokomotiva želi Bilićev odlazak: "On je najslabiji trener s kojim sam radio"

Foto: Guliver Image/Getty Images

DENIS GLUŠAKOV, ruski reprezentativac i jedan od najboljih nogometaša Lokomotiva, uputio je žestoku kritiku na račun svog, još uvijek aktualnog, trenera Slavena Bilića.

"Trenerski stožer nije uspio ujediniti momčad kada je bilo važno. Kolektiv nije imao žestoku ruku kao u vrijeme Jurija Semina. Ne mogu reći da je Biliću bilo svejedno, ali meni se čini da još uvijek nije spreman za rad u klubu, pogotovo u klubu koji je u ovako složenoj situaciji. U nekim stvarima nije se uspio snaći, u drugima nije uspio prenijeti na nas svoje zamisli", rekao je Glušakov u razgovoru za Sovjetskij Sport.

Bilić je tijekom sezone ponudio Glušakovu kapetansku vrpcu, ali...

"Odbio sam. Sam sam tako odlučio. Trener mi je, kao, dodijelio tu ulogu, no nikakvu podršku nisam od njega dobivao. Kada trener ne može postići disciplinu u momčadi, počinje kaos. Bilić je kao čovjek u redu, dobar, i ja mu želim sreću. No kao trener to je najslabiji stručnjak s kojim sam dosad radio."

Za utjehu Biliću ostaje to što je Dimitrij Tarasov, još jedan nogometaš Lokomotiva, izjavio kako on ipak "ne bi nazvao Bilića najlošijim trenerom u svojoj karijeri".

Inače, danas bi se trebala sastati uprava Lokomotiva i odlučiti o Bilićevoj budućnosti u Moskvi.

Pročitajte više