I za Šukera besplatan udžbenik: 60 stranica dokaza da su Lokomotiva i Dinamo jedan klub

Foto: Naš Hajduk

NA stranici Udruge Naš Hajduk možete skinuti raritetnu građu: 60 stranica dokaza o kartelu Dinama i Lokomotive, namijenjenih prije svih Davor Šukeru, da "ubije" vrijeme za dugih letova. Štivo je dovoljno zanimljivo da ga Šuker konzumira do kraja, pa da zažali što je uopće kupovao povratnu kartu iz Brazila. Mogao je na produžiti boravak do lipnja: tada će još jedna neregularna sezona HNL-a završiti i u fokusu će biti otvaranje Mundijala s Brazilom. Bijeli pijesak umjesto močvare, čini se da mu nitko ne bi zamjerio. 

No, nije tako. U želji da svima bude lakše pratiti kompliciranu povezanost NK Lokomotive i GNK Dinama, Udruga Naš Hajduk uz pomoć medija pripremila je knjižicu tj. kompilaciju svih javno dostupnih dokaza i indicija o kartelu ova dva kluba. Među materijalima se nalaze i ekskluzivne objave Indexa, ali i ostalih kolega koje godinama upozoravaju na ovo ruganje institucija.

Štivo je u prvom redu namijenjeno Hrvatskom nogometnom savezu (HNS), kako bi više brinuli o nogometu, a manje o privatnim interesima.

Spominju se tako izjave dužnosnika Lokomotive i Dinama, podsjeća da je tijek novca između kluba odavno otkriven, samo ga još moraju "otkriti" i nadlažni organi, i do u detalj iznosi kronologija opstanka Lokomotive u prvoj ligi, uz pomoć Dinama.

"Vjerujemo da će i Dinamu, i Lokomotivi dobro doći, budući da smo primijetili kako ih u posljednje vrijeme zbunjuju pojmovi „građansko“, "obvezno“, upravno" i "sportsko pravo". Ukratko, kartel kojeg su stvorili treba spriječiti, a odgovorne kazniti po svim navedenim pravima", kazali su u Udruzi.

"Knjižica je namijenjena je i političarima koji su najodgovorniji za ovakvo stanje u nogometu – jedni što se ne brinu, drugi što ne znaju raditi svoj posao, a treći što to ne žele. I pojedini mediji bi mogli iz nje nešto naučiti, obzirom da se ne prestaju iščuđavati što će biti s ligom ukoliko bude provedena odluka sportske inspekcije o neregularnim prvenstvima. Navijačima će ovo „štivo“ biti najmanje zanimljivo – oni su vas, gospodo iz HNS-a, već davno pročitali", dodali su uporni članovi udruge Naš Hajduk.

Pročitajte više