Igrači se boje Maksimira i publike: "Bole nas kritike, nemamo samopouzdanja! Bit će sramota ako se ne plasiramo"

Foto: Hina 

HRVATSKA reprezentacija sletjela je poslijepodne u Zagreb nakon nule u Reykjaviku. Izbornik Niko Kovač ima tri dana da nađe momčad koja može osigurati SP. Situacija nije nimalo ugodna. 

"I dalje je sve u našim rukama i ja sam optimist. Razmišljali smo dosta na putu nazad, bilo je i dobrih stvari u igri, posebno u defenzivi. Bili smo organizirani. No, napad nije bio dobar, zakazali smo u transformaciji prema naprijed. Island nas nije iznenadio, očekivali smo da će biti dobri", rekao je izbornik.

"Zaista nam nije puno značio igrač više, jer se Island kompletan branio i s deset igrača. Izgubili su samo prema naprijed. Jednak je pritisak i na nama i na njima. Zadovoljan sam i kako smo reagirali kada bi izgubili loptu. Vjerujem da idemo u Brazil, da nije tako ne bih ovdje ni došao"; poručio je Kovač i prvi iznio zajedničku molbu svlačionice:

"Zaista trebamo pomoć navijača, treba nam da od prve minute budu uz nas"

Srna: Bole nas kritike!

Igrači ne osjećaju samo teret utakmice koja je za neke od njih i posljednja šansa za veliko natjecanje, već strepe i od maksimirske atmosfere. Praktički preklinju za poluvrijeme bez zvižduka. 

"Moramo ostati pozitivni. Bilo je dobrih i loših stvari, ali u nekoliko dana nismo mogli napraviti čudo. Moramo disati kao jedno, treba nam prava atmosfera, tome se nadamo. Od prve minute moramo krenuti agresivno i nametnuti našu igru, moramo odigrati onako kako znamo", poručio je kapetan Darijo Srna. 

Gdje je problem, Hrvatska je jalova...

"Svugdje pomalo, igrače se dosta kritiziralo, zaredali smo loše rezultate, palo je samopouzdanje... A kritike bole" 

"Bez obzira na sve loše rezultate u posljednje vrijeme, ja mislim da protiv Islanda moramo dolazati da nam je mjesto u Brazilu", tvrdi. 

Je li Hrvatska propustila već previše šansi? 40 minuta imali smo igrača više.

"Morate znati da je Island čvrsta, kvalitetna i karakterna momčad. Nešto treba i njima pripisati, mi moramo poštovati priliku koju oni imaju u ovim kvalifikacijama" 

Eduardo: Konačno nismo primili gol 

Eduardo da Silva smatra da smo na Islandu ostvarili veliki rezultat. 

"Bilo nam je teško stvarati šanse. Island se povukao nakon crvenog kartona i nismo mogli zabiti. Ali možemo to gledati i ovako - nismo ga ni primili. I to nakon dugo vremena, to je jako važno. Sada u Zagrebu moramo zabiti i plasirati se na SP. Pokazali smo da smo bolja momčad od Islanda, a oni će se u Zagrebu također braniti", rekao je i dodao da se dobro snašao na poziciji iza Mandžukića i da je napravio sve što je izbornik od njega tražio.

Vedran Ćorluka i izjavi za Večernji list bio je najotvoreniji, a potvrdio je i izjave Darija Srne, da nam dodatan angažman Islanda nakon što im je isključen igrač, nije išao na ruku.

"Crveni karton ih je mobilizirao i bilo je teško igrati. No, mi znamo što nam je činiti u Zagrebu. Bit će katastrofa i sramota ako se ne plasiramo"

Pročitajte više