Index doznaje: Nakon dvije i pol godine sud poništio skandaloznu Skupštinu i izbor Markovića!

Foto: D. Sopta / Cropix

ONO ŠTO  smo najavljivali se i dogodilo; Upravni sud u Splitu donio je odluku o poništenju skandalozne Izborne Skupštine HNS -a u iz prosinca 2010. godine, na kojoj je Vlatko Marković za jedan skupštinarski glas pretekao Igora Štimca. Sud je potvrdio da je glas Mate Previšića nelegalan, jer je u Skupštini kao predstavnik dubrovačko-neretvanskog saveza trebao sjediti Tomislav Jurjević. Mnogi smatraju, a neki niti ne dvoje, da je upravo taj glas bio presudan u izboru.

<<< PODSJETNIK i video: Kaos u Skupštini HNS-a

<<< Falsificirani zapisnik za Skupštine

U  pravnom ratu unutar dubrovačko-neretvanske nogometne županije koja je uoči HNS-ove Skupštine održala najmanje tri svoje, pravo je stalo na stranu Štimčevih igrača. Odnosno nekadašnjih igrača. Odluka je stigla nakon dvije i pol godine i automatizmom poništava sve HNS-ove odluke do izbora Davora Šukera.

Pravnu zadovoljštinu nije dobio nitko izuzev Jurjevića, jer Štimac je prešao na drugu stranu", a pravda je pokazala samo da je suviše spora. Javnosti nitko ne može nadoknaditi tih nekoliko mjeseci izgubljenog mira.

Ne treba previše detaljno podsjećati na silovanje etera koje je pratilo Štimčev pohod na HNS. Taj pohod  postao je irelevantan kada je Štimac od ljudi koje je želio "smaknuti" primio ugovor o radu.

Uporedo s predmetom Tomislava Jurjevića, sud u Splitu zaprimio je i tužbu Igora Štimca, koji je tražio priznanje zakonitosti svoje Skupštine, održane u veljači 2011. godine. Štimac se nije pojavio na glavnoj raspravi, iako je ona zakazana.

S rješenjem o poništenju tzv. Markovićeve Skupštine Jurjević može tražiti naknadu štete. I to je to. Dok je sud odluku donio, netko je morao biti predsjednik, a njegov izbor se ne poništava.

Pravnici ovdje nemaju odgovor izuzev: Nitko ne može zaustaviti vrijeme.

 

Pročitajte više