Index vas pita: Bojkot ili borba - kako riješiti katastrofalno stanje u hrvatskom nogometu?

Foto: Hina

TORCIDIN I HAJDUKOV srednji prst Mamićevoj vladavini hrvatskim nogometom, naišao je na podršku ljubitelja tog sporta, bez obzira na navijačku pripadnost.

Jer kada se već Mamićeva samovolja i njoj podložna policijska čizma jednakom žestinom obaraju na one koji remete idilu velikog gazde, ne vodeći računa za koga buntovnci navijaju, tako su u podršci najodlučnijem otporu koji im je do sada netko unutar institucija pokazao, ujedinili navijači i ostalih klubova, pa i Dinama.

Dinamovi navijači, kako ultrasi, tako i "civili", organizirani kroz inicijative i udruge, do sada su bili usamljeni u otporu Mamiću. Javnost je pratila njihovu borbu, ali prikazujući je više-manje kao internu stvar jednog kluba i njegovih navijača, kojih je s vremenom na Maksimiru sve manje.

Ali, odbijanjem preko dvije tisuće pripadnika Torcide da uđu na Maksimir zbog toga što je Mamićev klub proizvoljne crne liste s nepodobnih navijača Dinama, ali i novinara koji ne smiju pratiti klub jer pišu neugodnu istinu, proširio i na 60-ak navijača Hajduka koji nemaju policijsku zabranu ulaska na stadione, dogodilo se nešto povijesno.

Za razliku od igrača Dinama, koji bitku navijača tog kluba gledaju iz prikrajka i bez uključivanja, jer im je od toga kako je klub uređen i što su navijači protjerani i zgađeni načinom na kojim se klubom vlada, neusporedivo bitnije da ih njegov gazda raskošno plaća i još bogatije prodaje, igrači Hajduka solidarizirali su se s navijačima njihovog kluba i odbili igrati u okruženju na koje su Mamićevi dinamovci navikli - bez navijača i navijanja.

I dok već dva dana čekamo da se HNS oglasi i iskaže stav o Dinamovom nametanju nekih njegovih zakona i stavljanju iznad "pravne države", što je odavno pravilo, ali je u subotu prvi put rezultiralo time da rival tog kluba zbog toga odbije izaći na teren, javnost o tome itekako bruji.

Kako bi tu buku artikulirali, pozivamo da se pridružite javnoj raspravi na Indexu, kreirajte sadržaj svojim komentarima i stavovima. Pozivamo vas da nam svoje članke šaljete na desk@index.hr

Sportska redakcija Indexa traži što više građana-novinara koji su argumentirano, imenom i prezimenom spremni ukazati na probleme u sportu te priložiti ideje za njihovo rješavanje. 

Moimo vas da u raspravi na forumu ispod ovog teksta i na našem Facebook profilu date vaše prijedloge, te odgovorite na anketno pitanje:

 

Pročitajte više