Indexovi čitatelji podijeljeni: "Haliloviću je mjesto u Brazilu, ali na klupi"

Foto: Screenshot

NAKON što je s dva pogotka spasio Dinamo od poraza u Rijeci, Alen Halilović je potpisao za veliku Barcelonu. Pitali smo vas zaslužuje li se dragulj hrvatskog nogometa naći na popisu izbornika Nike Kovača za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Čitatelji Indexa neodlučni su o tom pitanju. Od 18477 glasova, 52,90 posto vas smatra kako Kovač ne treba zvati Halilovića, dok 47,10 misli da za njega ima mjesta u hrvatskoj reprezentaciji.

> Isplatilo se čekati: Halilović s dva gola u dvije minute spasio Dinamo u ludom derbiju na Kantridi

> Halilović potvrdio: "Hvala Dinamu, mojoj najvećoj ljubavi, vrijeme je za Barcelonu!"

> Hezonja presretan zbog Halilovića: "Dobrodošao mali brate!"

> Navijači Barcelone oduševljeni, ali i u strahu: "Valjda Halilovićev transfer neće završiti na sudu"

Odabrali smo i najzanimljivije komentare s našeg foruma i Facebook stranice:

"Neka ide kao 23. igrač, pa da nas kasnije vodi do zlata."

"Poziv je neupitan, pitanje je samo zaslužuje li mjesto u prvih jedanaest."

"Apsolutno za to da ide na SP... ali 2018. u Rusiju."

"Ne zaslužuje, premlad je."

"Bespredmetna rasprava. Alen svakako treba biti putnik u Brazil, jer je talent svjetskih okvira. Ima 17 godina i normalni su padovi i skokovi. Odlazak na takvu smotru može samo ojačati psihu, volju i želju za napretkom, a i ne sumnjam da ne bi mogao pomoći svojom mladosti, zaigranosti i kreativnosti, barem zbuniti svjetska imena kao što je napravio i protiv PSG i Ibre."

"Iako je prepotentan, umišljen i ponekad bahat, treba ga pozvati nek iskusi atmosferu jer je riječ o možda budućoj zvijezdi repke."

"Ako Kovač sad pozove Halilovića pokazat će da je Mamićev pijun."

"Apsolutno NE. Halilović nije standardan ni u Dinamu, a nije igrao ni u kvalifikacijama."

"Talent jest, ali ne vidim mu mjesto u veznom redu reprezentacije."

"Kad u derbiju zabiješ dva komada takvom lakoćom jasno je da zaslužuje poziv."

"Maloljetni igrač čije je jedino iskustvo nekoliko utakmica u HNL-u nema što tražiti na Svjetskom prvenstvu. Kad se dokaže u nekoj jakoj ligi može u repku."

"Neka ide kao Ronaldo sa 17 godina i sjedi na klupi. To će mu biti super iskustvo."

"Koga staviti na poziciju desnog ofenzivnog igrača? Logično se nameće Halilović."

"Eduardo nije bio pozvan kod Cice pa je postao vrhunski napadač, slično je i Mandžo prošao s Bilićem dvije godine poslije i isto je postao vrhunski napadač. Neće biti kraj svijeta za Alena ako ne bude na popisu putnika za Brazil, a ni Mamić nije bez kune, tako da je najbolje ostaviti izbornika na miru da sastavi popis za koji misli da će mu donijeti najbolji rezultat, jer izbornik ima najveću odgovornost i tako najveće i jedino pravo za toliko spomenuti popis."

"Moje mišljenje je da Halilovića pod svaku cijenu moramo povesti u Brazil, ne zbog toga što bi mogao donijeti prevagu u nekoj bitnoj utakmici već zbog toga što će u suprotnome odlučiti nastupati za Bosnu i Hercegovinu što bi Hrvatskoj bio šamar za vijeke vjekova, a šteta bi bila izgubiti takvog talenta za budućnost, jer kad-tad će Modrićevo vrijeme proći. Trebamo se ugledati na Švicarce, nakon lošeg iskustva s Rakitićem i Petrićem više to sebi ne dozvoljavaju."

"Ako ovako nastavi igrati naravno da zaslužuje poziv. Pogotovo ako nitko ne bude dobar na desnom krilu."

"Kovač treba imati na umu kako je na reprezentaciju djelovalo Štimčevo pozivanje Sammira. Od tada je uslijedio pad koji je po svemu nalikovao na tihi bojkot. Nisam siguran kako bi Halilovića u reprezentaciji prihvatili svi oni koji su krv pišali da bi do nje došli.

"Može u Brazil, ali kao navijač."

"Meni je suludo da se jedan takav igrač ne pozove samo zato što igra u klubu gdje je gazda primitivna i pohlepna seljačina. Repka bi trebala biti iznad mržnje prema tom idiotu zato smatram da bi Halilović trebao ići u Brazil. S koliko godina je Pele išao na SP? A mali je klasa tog ranga."

"Treba ga zvati, i Ronaldinho i Ronaldo su sa 17 godina pozivani."

"Da sam ja izbornik ne bih vodio Halilovića na SP jer on još uvijek spada u perolaku kategoriju i realno još uvijek ništa nije pokazao u svojoj kratkoj karijeri. Sigurno ne bi bio pojačanje."

"Mora biti u Brazilu, makar kao turist i 22. igrač. Zločin bi bio da ne ode."

Pročitajte više