Indoors: Čilić preko dobrog Delića do drugog kola, Mate Pavić zapeo u kvalifikacijama

Foto: Hina

PETI nositelj PBZ Zagreb Indoorsa Marin Čilić nije imao problema u prvom kolu turnira. Na otvaranju je svladao Matu Delića u dva seta rezultatom 6:4 6:4.

Delić je kao 370. igrač svijeta dobio pozivnicu za zagrebački turnir, no odmah mu je ždrijeb namijenio jedan od najtežih mogućih zadataka. Čilić je put ka obrani naslova krenuo sigurnom pobjedom u središnjem meču prvog dana glavnog dijela turnira.

Delić se držao do svog trećeg servis gema, 37. igrač svijeta iskoristio je drugu break loptu i otišao na 4:2, nakon čega je mirno završio posao u prvom setu.

Drugi set otvoren je najdužim gemom u meču, više od desetak minuta trajala je borba za vodstvo, na kraju je do novog breaka došao Čilić i već tada je bilo jasno da će ovaj meč završiti u dva seta, ako je i bilo nedoumica.

Međutim, Delić se nije raspao, odradio je još nekoliko dobrih servis gemova, ali na nekoliko dobrih poteza došlo je i nešto više pogrešaka, a jedinu priliku za break imao je u posljednjem gemu.

Čilić je servirao prilikom 5:4 za meč, bilo je 15:40, ali je tada drugi hrvatski reket odservirao četiri uzastopna asa, za ukupno 14 danas i otišao do drugog kola. Tamo će igrati protiv srpskog predstavnika, bit će to Dušan Lajović ili Peđa Krstin.

Mate Pavić korak prekratak

U ranijem dijelu dana glavni turnir nije uspio izboriti Mate Pavić. On je u posljednjem kolu kvalifikacija poražen od drugog nositelja kvalifikacijskog turnira Andreja Kuznjecova u tri seta. Bilo je 6:7 6:3 7:6 u korist Rusa, u posljednjem tie-breaku slavio je sa 7:4 i tako ostavio glavni ždrijeb na šest hrvatskih predstavnika. 

PBZ Zagreb Indoors, prvo kolo:

Čilić - Delić 6:4 6:4

Kvalifikacije, treće kolo:

Kuznjecov - M. Pavić 6:7 6:3 7:6

Pročitajte više