Irci zaključili - Trap nema sreće! Najprije Henry, a sad i Jelavić - zabio nam je iz ofsajda

ISPAST će da su razloge poraza tražili u Kuipersovim previdima, no Giovanni Trapattoni, od večeras i službeno najstariji mudrac među trenerima kontinenta (srušio rekord Otta Barića) jasno je rekao:

"Primili smo tri pogotka"

I tu je priči kraj. Posebno jer se zna na čemu Irska gradi svoje ambicije. Igraju nogomet tek nešto manje ubitačan od grčkoj, ali vjerovali su da ih je teško pobijediti.

"Moramo razjasniti što se dogodilo u prvom dijelu. Rekao sam da smo spremni, vidio sam samopouzdanje dan uoči utakmice, vjerovao sam da ćemo odigrati dobro... Ali, pustiti gol nakon dvije minute... Given je bio pokriven s dva igrača, nije vidio što se događa. Bili smo u psihološkom zaostatku i nismo znali reagirati. Nakon toga, vidio sam snimke, drugi pogodak Hrvatske postignut je iz ofsajda"

Kolega je Trapattonija upitao znali li da je Jelaviću asistirao irski branič Ward.

"Mislio sam da je Modrić asistent, ali Jelavić je prije upućivanja lopte već bio u zaleđu, metar ili dva. Vidio sam na snimci"

I tu se stari, dobri Trap krenuo vaditi:

"Hrvatska je bila superiornija na sredini igrališta, pokušao sam mijenjati, ali to ću morati učiniti i u sljedećoj utakmici. Nismo imali puno šansi, ali dobro smo reagirali. U drugom dijelu odigrali smo bolje"

Istina, čisti jedanaesterac Schildenfelda na Keaneu, natjerao je Irce na zaključak - pa ovaj Trapattoni zaista nema sreće. Sjetili su se čak i Henryjeve ruke.

"Vjerojatno nemam sreće, ne znam... Večeras smo bili pod prevelikim pritiskom. Kod drugog gola, koji je bio jako važan, teško smo se snašli. Mogao bih sada pričati o sucu, jer vidio sam Jelavića u ofsajdu, ali trebali smo odigrati bolje. Ne mogu biti zadovoljan, jer primili smo tri pogotka. Moram psihološki podignuti moje igrače. Imam dovoljno vremena, vidjet ću tko će igrati protiv Španjolske. To je drugi tim, to nije Hrvatska, treba nam drugačija priprema. Moramo se zamisliti - koliko smo samo utakmica odigrali bez da smo primili gol, a sada primimo tri"

"Iznimno je teško razmišljati što se dogodilo jer smo primili gol odmah u drugoj minuti. Ne znam što se dogodilo. Tako smo protivniku dali psihološku prednost, a onda izgubili bitku na sredini terena", rekao je Trapattoni.

"U nastavku smo pokušali zabiti, ali nismo uspjeli. Sad se moramo pripremiti za sljedeću utakmicu jer Italija i Španjolska imaju bod. Moramo vjerovati u sebe i vidjeti zašto smo toliko psihički napeti. Izgubili smo samopouzdanje kad smo primili gol. Moramo se naučiti nositi s takvim situacijama."

Keane: Hrvat je skočio na mene, sudac je bio okrenut leđima

Robbie Keane bio je kratak i jasan. Zahvalio je navijačima. Ovaj put, ne i Hrvatskoj, kojoj je do sada uredno zabijao.

"Žao mi je zbog ovog rezultata. Njihov drugi gol nas je ubio. Nije se bilo lako vratiti"

"Da, pretrpio sam čisti jedanaesterac, hrvatski igrač skočio je na mene, zakačio je moju nogu prije lopte. Sudac to nije mogao vidjeti jer je bio leđima okrenut od mene"

Pročitajte više