Isinbajeva u Moskvi osvojila zlato i poručila: "Vratit ću se!"

Foto: Guliver Image/Getty Images

JELENA ISINBAJEVA u svom je oproštajnom nastupu na Svjetskom atletskom prvenstvu u Moskvi osvojila zlatnu medalju!

Stadion Lužnjiki je eksplodirao kada je ruska skakačica s motkom preskočila 4,89 i osvojila svoj treći i posljednji naslov svjestske prvakinje.

Uoči SP-a najavila je oproštaj od atletike i sa 31 godinom ponovila uspjehe iz 2005. i 2007. godine.

Nošena glasnom podrškom s tribina Isinbajeva je pokušala srušiti i vlastiti rekord na 5,07, ali nije uspjela.

Druga je završila Amerikanka Jennifer Suhr, a treća Kubanka Yarisley Silva.

"Ostvarila sam san"

"Osjećala sam veliku odgovornost zbog domaće publike, a s druge strane bila sam sretna što se ovo SP održava u Moskvi. Osjetila sam podršku svakog navijača, pomoglo mi je. Rekla sam sama sebi - imam priliku pobijediti i moraš dati sve od sebe da uspiješ", rekla je nakon pobjede Isinbajeva.

Rekord nije uspjela srušiti. "Htjela sam napraviti nešto posebno, ali osjećaji su me preplavili. Ostvarila sam san. Prošla sam puno toga posljednih godina, želim zahvaliti svima i proslaviti ovu pobjedu", dodala je.

Na pitanje o najavljenoj mirovini, Ruskinja je kazala: "Pokušat ću se vratiti za Svjetsko prvesntvo u Pekingu 2015. Pokušat ću i u Riju naredne godine, a ako ni to ne uspije, onda ću se i službeno povući".

Njen trener Evgenij Trofimov vjeruje kako Isinbajeva može osvojiti medalju i u Riju, kada će imati 34 godine.

"Jelena mora sama odlučiti hoće li nastaviti ili se vratiti za godinu, dvije ili deset. Možda želi postati majka, govorimo o obitelji, budućem životu... Kad pogledate njenu karijeru, postigla je mnogo i ako odluči nastaviti, nastavit ćemo raditi u istom smjeru", rekao je.

Pročitajte više