Islandski mediji: Herojska borba i obrambeni zid održali su nam brazilski san živim

Screenshot: dv.is, visir.is

SVI tekstovi u islandskim medijima ističu kako su velika, herojska borba njihove reprezentacije protiv uglednog protivnika, te nesavladiva obrana, koja je gotovo cijelo poluvrijeme izdržavala nalete brojčano nadmoćnih Hrvata, najzaslužniji što je remijem bez golova u prvoj utakmici play-offa na svom terenu, Island i dalje u igri za odlazak na SP u Brazilu.

DV piše da je utakmica krenula živo, pri čemu su obje momčadi pokazale da žele zabiti gol: "Hrvati su bolje kontrolirali loptu, dok su naši reprezentativci pokazivali nesigurnost. Ali, kako je poluvrijeme odmicalo, samopouzdanje im je raslo."

Naravno, ozljeda napadača Sigtorssona i crveni karton braniča Skulasona, maksimalno su otežali situaciju domaćinu, koji je bio prisiljen "Bjarnasona spustiti na desni bek i do kraja utakmice igrati 4-4-1."

"Obrana na čelu s golmanom Halldorssonom odigrala je savršenu utakmicu, a upravo zahvaljujući tome što su oni spriječili da primimo gol, naši igrači mogu biti optimisti pred zagrebački uzvrat u utorak."

 

"Naši momci su pokazali izvanrednu borbu iako su gotovo pola utakmice igrali s nogometašem manje. Zadatak pred izabranicima Larsa Lagerbacka je i dalje težak, ali postoji potencijal za plasman na Svjetsko prvenstvo. Ono što je sigurno je da ćemo i u utorak biti ponosni na ovu momčad", piše Visir.

Fréttabladid također slavi "islandsku izdržljivost s igračem manje u srazu s velikim protivnikom".


Ističu da je Hrvatska veći posjed lopte nastojala iskoristiti kako bi slala lopte na krila, iza leđa islandske obrane, u čemu je uspjevala, ali bez prijetnj po gol domaćih, kojem zbog toga nije previše smetalo što je terensku ravnotežu uspostavio tek oko 25. minute."

I ovaj list posebno hvali zadnji red predvođen vratarom Halldorssonom, koji "nije imao previše posla u zadnjem dijelu utakmice, jer su igrači ispred njega držali Hrvate na udaljenosti, odakle su neprecizno pokušavali pogoditi mrežu."

"Island se herojski borio do samog kraja i jasno je da ima šansu plasirati se na SP."

Pročitajte više