Italija ostala bez braniča: Nakon policijskog ispitivanja Criscito ne ide na Euro!

DOMENICO CRISCITO ne ide na Europsko prvenstvo! Talijanski branič povukao se iz momčadi Cesarea Prandellija nakon što je u ranim jutarnjim satima policija stigla u reprezentativnu bazu ispitati ga o umiješanosti u namještanje utakmica u Seriji A.

> Policija poremetila Prandellijeve pripreme: Uhićen i drugi kapetan Lazija, treneru Juventusa pretresli kuću!

> Trapattoni o uhićenjima u Italiji: Ljudi nas još uvijek gledaju kao mafijaše!

Criscita sumnjiče da je zajedno s Kako Khaladzeom sudjelovao u namještanju barem jedne utakmice dok su igrali za Genou.

"Želim da me što prije ispitaju da sve razjasnimo. Nemam nikakve veze s ovom pričom, samo sam razgovarao s nekima od navijača Genoe", rekao je Criscito.

Potpredsjednik Talijanskog nogometnog saveza (FIGC) Demetrio Albertini potvrdio je kako Criscito neće biti na Prandellijevom popisu za Europsko prvenstvo.

"Bila je to odluka koju su zajednički donijeli Prandelli i savez. Criscito je razočaran zbog posljedica na reprezentaciju i svlačionicu, ispričao se suigračima zbog neugodnosti. Objasnio mi je određene stvari i ja vjerujem u njegovu verziju i u njegovu nevinost". komentirao je Albertini.

Prandelli objavio popis s 25 igrača
 
U najnovijem kladioničarskom skandalu jutros je 19 osoba privedno na razgovore, 14 ih je uhićeno, a među njima i neki ugledniji igrači poput kapetana Lazija Stefana Maurija. Pretraženi su i domovi Juventusovog trenera Antonija Contea i kapetana Chieva Sergija Pellissiera.

Talijanski izbornik konačan će popis od 23 putnika za Euro objaviti do sutra u podne, najavio je Prandelli. U međuvremenu, objavio je listu od 25 imena s koje će dvojica otpasti:

vratari: Buffon (Juventus), De Sanctis (Napoli), Sirigu (Paris St. Germain)

obrambeni igrači: Abate (Milan), Balzaretti (Palermo), Barzagli (Juventus), Bonucci (Juventus), Chiellini (Juventus), Maggio (Napoli), Ogbonna (Torino), Ranocchia (Inter)

veznjaci: De Rossi (Roma), Diamanti (Bologna), Giaccherini (Juventus), Marchisio (Juventus), Montolivo (Milan), Thiago Motta (Paris St. Germain), Nocerino (Milan), Pirlo (Juventus)

napadači: Balotelli (Manchester City), Borini (Roma), Cassano (Milan), Destro (Siena), Di Natale (Udinese), Giovinco (Parma)

Pročitajte više