Ivica Tucak o Dobudovoj suspenziji: Šokirani smo, ona znači kraj Nikšine karijere

Foto: VK Jug

HRVATSKI vaterpolo reprezentativac Nikša Dobud zbog izbjegavanja doping kontrole, koja se tretira kao korištenje istog, suspendiran je na čak četiri godine.

Izbornik Ivica Tucak i svi u hrvatskom vaterpolu šokirani su visinom kazne, koja praktički znači i kraj karijere za dubrovačkog vaterpolista.
 
Tucak je dao izjavu za HRT u kojem nije krio šok i nevjericu:
 
''Moj jedini komentar u ovom trenutku je da smo svi mi u Hrvatskom vaterpolskom savezu iznenađeni i šokirani visinom kazne koju su odredili Nikši. Očekivali smo blažu kaznu, očekivali smo oslobađajuću odluku, ali jučerašnja odluka Antidopinške agencije je šokantna. To znači da Nikša ne može igrati niti na Olimpijskim igrama, niti iza toga, to zapravo znači kraj njegove karijere'', rekao je Tucak, koji je odmah potom i objasnio kronologiju slučaja:
 
Nikša ima našu punu podršku
 
''Nikša nije bio pozitivan na dopinškoj kontroli, nakon utakmice Svjetske lige u Budvi između Crne Gore i Hrvatske on je bio odabran i odmah je odradio dopinšku kontrolu, ta kontrola bila je negativna, ali oni su opet došli nekih 8-10 sati kasnije i nisu ga zatekli u stanu te su odredili ovu kaznu, koja je takva kakva je. Ne želim nikoga opravdavati, ali ovo je toliko rigorozno, to je nevjerojatno. Deset dana prije početka Svjetskog prvenstva cijeli dan smo raspravljali o ovome, igrači i svi mi. Želim dati maksimalnu podršku Nikši Dobudu u ime svih igrača, stožera i u svoje osobno ime. Zaslužio je da ga podržimo, bio je stožerni igrač za osvajanje svih medalja koje je Hrvatska osvojila u proteklom periodu.''
 
Nažalost, već se neko vrijeme pripremamo na ovakvu kaznu i igru bez Dobuda
 
Tucak je rekao kako se momčad već neko vrijeme pripremala za igru bez Dobuda:
 
''Posljednja tri mjeseca radimo kao da Nikše neće biti, kao da smo i očekivali ovakvu odluku. Kad bih sad razmišljao što nam on znači, ne bi došli nigdje. Moramo dati sve od sebe da taj hendikep nadoknadimo, moramo razmišljati o tome da za 10-ak dana počinje Svjetsko prvenstvo.''
 

Pročitajte više