Izbornik propustio posljednji trening prije Poljske: "Olić je jedan i jedini, svi smo šokirani!"

HRVATSKA je odradila posljednji trening prije puta na Europsko prvenstvo u Poljsku i Ukrajinu. Na treningu nije bilo izbornika Slavena Bilića, koji je otputovao u Budimpeštu na posljednju provjeru Irske protiv Mađarske. Hrvatska će s Ircima otvoriti nastup na Euru 10. lipnja.

Novi šok: Olić ne putuje na Euro, poziv dobio Kalinić!

> Bilić: Nema panike, optimizam mi nije ni malo splasnuo

> Olić: Ozljeda nije strašna, ali ne mogu pomoći reprezentaciji na Euru

Trening na Maksimiru igrači su odradili u dobrom raspoloženju iako se osjetilo razočaranje nenadanim ispadanjem Ivice Olića iz kadra za Euro. Umjesto Olića pozvan je Nikola Kalinić, no i on je propustio posljednji trening u Hrvatskoj.

Izostao je i izbornik Bilić, no ipak je prokomentirao šokantnu vijest.

"Užas i horor, ne znam što bih drugo rekao. Očekivali smo eventualno par dana pauze, liječnici su bili vrlo optimistični, svi mi, čak i Ola, uz sav oprez, ni na kraj pameti nije bilo da je moguć ovakav scenarij".

"Pogodilo me tako da vam to ne mogu riječima opisati. Čast svima i svakome, ali Ola je jedan i jedini, ne znam ima li itko takvog igrača. On je tipični match winner, kralj za najveće utakmice. Rješavao je sve najvažnije utakmice, hoćete li Italiju, Englesku, Njemačku, Tursku... Strašno, to je užasan hendikep za nas. Doslovno sam u šoku. Ne samo ja, nego svi mi", dodao je Bilić koji je odmah iz Ukrajine pozvao Nikolu Kalinića.

"Kalinić nam treba, znam da će biti pravi"

"Kale se nametnuo kroz pripreme, sjajan je igrač, u savršenoj formi, tu nema nikakve dvojbe, bilo mi je užasno teško odreći ga se, ali objektivno, ova su četvorica bili ispred njega. Zaslužio je ostanak, ali odlučio sam se držati plana i ići na Euro s četvoricom napadača. Kale je sportaš od glave do pete, nije mogao ništa izgubiti ovih par dana što nije s nama. Očekujem da pomogne reprezentaciji na najvišoj razini. On to može, nema nikakve dileme oko toga. Treba nam Kalinić i znam da će biti pravi", rekao je Bilić.

Kalinić je stigao u Zagreb, ali prekasno da bi se pridružio suigračima na posljednjem treningu pred odlazak u Poljsku.

Na treningu su igrači odigrali međusobnu utakmicu, uvježbavali napadačke akcije i uigravali obrambeni red. Gordon Schildenfeld nakratko je uplašio stručni stožer, ostao je ležati uz bolnu grimasu držeći se za lijevu nogu, no nakon brze intervencije liječnika ipak se digao i odradio trening do kraja. Šifo je igrao u momčadi koja bi trebala predstavljati Bilićevih idealnih 11, no jasno je da do utakmice s Ircima igrači još stignu promijeniti svoj status.

Zajedno su igrali Pletikosa, Vida, Ćorluka, Schildenfeld, Pranjić, Srna, Modrić, Vukojević, Perišić, Mandžukić i Jelavić.

Stručni stožer bio je zadovoljan viđenim, a posebno ih je razveselila jedna lijepa akcija Ivana Perišića i Nikice Jelavića, tandema kojeg su brojni ugledni strani mediji označili kao dvije nadolazeće hrvatske zvijezde koji bi baš na ovom Euru mogao zabljesnuti.

Asanović o povratku Kalinića: Pripremili smo se na iznenadne situacije

Bilićev pomoćnik Aljoša Asanović za Index je prokomentirao najnoviju situaciju u reprezentaciji.

"Izostanak Olića je veliki udarac za reprezentaciju. Izgubili smo jednog od najboljih hrvatskih napadača svih vremena. On nam daje fantastičnu agresiju prema naprijed i nazad, ali život ide dalje, dolazi nam Kalinić koji je i trebao biti u sastavu za Euro, ali spletom okolnosti odlučili smo se za četiri napadača", rekao nam je Asanović nakon posljednjeg treninga.

Kalinić je propustio trening na Maksimiru, ali u utakmici s Estonijom u Puli, na kojoj je zabio drugi gol, pokazao je dobru formu i uigranost. Kako će se njegov povratak u momčad odraziti na taktiku Hrvatske koju je stožer pripremao posljednja dva tjedna?

"Pripremali smo se za iznenadne situacije, naći ćemo snage i znanja da nadoknadimo izostanak Ivice Olića", dodao je Bilićev pomoćnik.

"Respektiramo protivnike, ali koncentrirani smo na prvu utakmicu. Gledamo prvenstveno sebe. S Ircima očekujemo tvrdu utakmicu. Imaju dvadesetak igrača koji igraju u Premiershipu, 90 minuta odrađuju agresivno i imaju apsolutnu kvalitetu", zaključio je Asanović.

Pročitajte više