Izvršni direktor Chelseaja: Želimo Mourinha na klupi barem još 10 godina

Foto: Guliver Image/Getty Images

KAD se lani vratio na Stamford Bridge nakon relativno neuspješne avanture u Realu i izuzetno uspješne u Interu, Jose Mourinho je prošlu sezonu iskoristio, a možemo čak i reći žrtvovao, da snimi stanje u svlačionici Chelseaja te smisli plan za povratak Bluesa na sam vrh engleskog i europskog nogometa.
 
Chelsea je na ljeto prodao za sline pare Davida Luiza u PSG, Demba Ba je otišao u Bešiktaš, a Lukaku u Everton. Također, Mou se i riješio neefikasnog Torresa čiju je posudbu u Milan također dobro unovčio. S druge strane, po hitnom postupku Jose je vratio s posudbe iz Atletica sjajnog golmana Thibauta Courtoisa, a s Vicente Calderona je doveo i stroj za golove Diega Costu te Felipea Luiza.
 
Iz Barcelone je došao Cesc Fabregas, a u posljednjim trenucima prijelaznog roka, iz QPR-a je došao i Loic Remy.
 
Momčad je posložena po ukusu kontroverznog Portugalca i sam početak sezone je dokazao da je Mourinho napravio sjajan posao. Chelsea je maksimalno krenuo u Premiershipu zabilježivši sve četiri pobjede i bez sumnje su prvi favoriti za naslov. Također, Mourinho želi i europsku krunu. Uglavnom, ruže cvjetaju i sunce sja na Stamford Bridgeu, a toga je svjestan i izvršni direktor Chelseaja Ron Gourlay, koji je jasno rekao kako želi Mourinha na klupi Bluesa barem još 10 godina:
 
''Fantastična je spoznaja za nas kada znamo da je Jose opet tu. Dobro ga poznajem, a on poznaje ovaj klub. Za njega nema tajni. Za razliku od nekih svojih prethodnika, on zna itekako dobro nositi se novinarima i zna skinuti pritisak s igrača. Chelsea s njim može samo napredovati'', rekao je Gourlay te je dodao kako su sva ovosezonska pojačanja dovedena isključivo s novcem zarađenim od prodaje igrača.
 

Pročitajte više