Jarni dobio novog šefa: Malezijski milijarder preuzeo Sarajevo, Dubrovnik sljedeći na redu?

Foto: Screenshot; Youtube

MALEZIJSKI milijarder Vincent Tan postao je većinski vlasnik Sarajeva, potvrdio je potpredsjednik kluba Edis Kusturica.

"Uvjeren sam da nas čeka bolja budućnost. Tan je već prebacio dio sredstava na naš račun, ne mogu reći koliki je to iznos, ali bitno je da su dugotrajni pregovori završeni i da ćemo se sada usmjeriti prema boljoj budućnosti", rekao je Kusturica.

Ipak, Eurosport piše kako je Tan za početak investirao oko 2 milijuna dolara, odnosno oko 11 milijuna kuna.

Suradnja Cardiffa i Sarajeva

Tan je u rujnu u velikom intervjuu za Dnevni avaz otkrio kako će povezati Sarajevo i još jedan klub koji je u njegovom vlasništvu - Cardiff.

"Planiramo dovesti i vrhunske igrače iz regije u FK Sarajevo te koristiti klub kao svojevrsni filter do prelaska u Cardiff City. U tom smislu, već smo zaključili sporazum o suradnji dva kluba. Cardiff City će pružiti tehničku podršku Sarajevu u gradnji akademije, kao i stručnu u smislu treniranja mladih igrača. Ipak, sporazum nadilazi suradnju na nivou omladinskog pogona. Planiramo igrati prijateljske utakmice, razmjenjivati igrače, organizirati zajedničke trening-kampove, marketinške kampanje", poručio je Tan.


Što je s Dubrovnikom?

Valja napomenuti da je Tan sredinom srpnja ove godine posjetio i Dubrovnik, a čovjek koji ga je tamo doveo, Vicenco Blagaić, otkrio je za Index kako Malezijac želi kupiti HNK Dubrovnik 1919. kako bi stvorio dvije snažne filijale koje će "hraniti" Cardiff.

"Tan se na ovaj potez odlučio iz nekoliko razloga. Na transferima Luke Modrića i mnogih drugi igrača, shvatio je da u mladim hrvatskim nogometašima leži veliki potencijal", rekao je Blagaić.

S obzirom da je Tan preuzeo Sarajevo, vrlo je velika vjerojatnost da će i Dubrovnik uskoro dobiti novog vlasnika.
 

Pročitajte više