Jelavić: Neka me tuku, ali presretan sam zbog Bilićeve taktike!

KAKO doći do lopte pored Piquea i Ramosa? To je prvo što smo pitali Nikicu Jelavića. No, naš napadač ne strahuje hoće li doći do lopte. Puca od samopouzdanja, svjestan da je Španjolcima ipak otegotna okolnost što na Euru nema Puyola.

"Znam se kako Španjolci igraju, traže posjed, drže loptu. Fizički moramo biti na visini, moramo stajati blizu njihovim igračima. Pique i Ramos? Drago mi je što ću igrati protiv njih da vidim gdje sam!", odgovara Jelavić koji u Poljskoj čeka svoj drugi pogodak.

"Moramo se postaviti i nametnuti, siguran sam da se i oni nas boje. Moramo iskoristiti svaku šansu koja se ukaže, a neće ih biti puno"

Idemo na pobjedu!

Priče o dogovoru koje stižu iz talijanskog okruženja Jelavića ne zamaraju.

"Ne zanimaju nas talijanske priče i igrice. Odigrat ćemo utakmicu kao svaku drugu"

Činjenica da protiv Španjolske još nismo igrali natjecateljsku utakmicu; je li ona plus ili minus? Pobijedili smo ih samo jednom, u Valenciji, u utakmici koja je prezentirala svu raskoš Roberta Prosinečkog i najavila Vatrene ere. Drugi pogodak zabio je Davor Šuker.

"Nismo do sada igrali sa Španjolskom, ali gledali smo ih na televiziji, znamo dobro o kakvoj se ekipi radi. Španjolci su, po meni, uz Nijemce glavni favoriti turnira, ali vjerujem da ih možemo pobijediti. Protiv Španjolske idemo na pobjedu, moramo ići na tri boda kao i uvijek"

Jelavić je posebno sretan zbog taktike koju na Euru provodi Slaven Bilić, a koja je dijelom kreirana za napadača Evertona koji je zaludio Otok.

"Presretan sam zbog Bilićeve taktike! Odgovara mi po karakteristikama ali i karakteru. Izbočen sam naprijed i dosta me tuku, ali nema veze. To mjesto mi itekako odgovara"

SVE UTAKMICE HRVATSKE I ŠPANJOLSKE:

Valencia, 23.03.1994: Španjolska - Hrvatska 0:2

Sevilla, 5.05.1999: Španjolska - Hrvatska 3:1

Split, 23.02.2000: Hrvatska - Španjolska 0:0

Ženeva, 7.06.2006: Španjolska - Hrvatska 2:1

Pročitajte više