Jelavić nakon treninga na Filipu II: "Makedonija je pokazala da može biti gadan protivnik"

HRVATSKA reprezentacija odradila je posljednji trening uoči sutrašnje utakmice s Makedonijom u 3. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Sudio Dinamu u Europa ligi: Danac glavni sudac utakmice u Skopju

> Krenuo navijački vlak prema Skopju: Hrvate očekuje opasna vožnja kroz Srbiju!

> Reprezentativci sretni stigli u Skopje: Konačno će igrati pred punim stadionom!

> Eduardo: Sammir je svašta prošao i ne treba se bojati zvižduka

> Makedonci drže fige: "Nadamo se da će Štimac zaigrati sa samo jednim napadačem"

Igor Štimac svoju je momčad i stručni stožer poslijepodne doveo u Skopje, a navečer je s igračima odradio trening na stadionu Filipa II, koji će za utakmicu biti ispunjen do posljednjeg mjesta.

Štimca ne brine atmosfera: "Imamo puno iskustva s velikih utakmica pred punim stadionima"

Štimac nije puno govorio, a nije komentirao ni mogući početni sastav. Makedonci su optimistični zbog najava da bi Hrvatska mogla zaigrati sa samo jednim napadačem.

"Spremni smo za utakmicu. Vidim da ovdje vlada euforija, koju je vaša reprezentacija i zaslužila u prve dvije utakmice, ali to nas ne brine. Hrvatska ima iza sebe puno velikih utakmica, puno iskustva i puno nastupa u gostima pred punim stadionima", rekao je hrvatski izbornik.


 
"Vjerujem da je moja momčad u još boljem stanju nego u prvoj utakmici u Zagrebu, jer igrači imaju više utakmica u nogama. Očekujem puno bolju igru svoje momčadi", dodao je Štimac.

Jelavić: Imamo bolju momčad

Makedonija je prije mjesec dana u Zagrebu odigrala odličnu utakmicu i mogla uzeti barem bod, ali pogodak Nikica Jelavića bio je dovoljan za pobjedu Štimčeve momčadi.

"Očekujem tešku i neizvjesnu utakmicu u Skopju. Makedoniju poštujemo, ali uvjereni smo da imamo bolju momčad i da ćemo sutra osvojiti tri boda", rekao je Jelavić brojnim makedonskim novinarima koji su došli popratiti trening hrvatskih igrača.

"Morat ćemo odigrati dobru utakmicu jer je Makedonija pokazala da može biti gadan protivnik", dodao je hrvatski napadač.

Kako će igrati Hrvatska?

Prema onome što je izbornik pokazao na treninzima čini se kako će Hrvatska ipak zaigrati s jednim napadačem.

Hrvatska je, nakon dvije utakmice s dva napadača, uvježbavala igru s jednom špicom iza kojeg je trojac ofenzivnijih veznjaka i dva zadnja vezna. Formacija 4-2-3-1 nije ništa novo, no pitanje je kako će Hrvatska uspjeti probiti obrambeni bedem kojeg je na Maksimiru probio tek Jelavić u završnici utakmice, naročito jer bi u toj varijanti Evertonov napadač završio na klupi.

Makedonci su se već ponadali da će imati manje posla pred svojim golom, no Mandžukić će dati sve od sebe da nastavi odličnu formu iz Bayerna za koji je sezonu počeo s devet golova. Mandžu, koji će se morati snaći u zagrljaju Shikova i Noveskog, loptama bi trebali hraniti Rakitić, Perišić i Srna. Kranjčar i Sammir priliku će ipak čekati s klupe, a Eduardo da Silva mogao bi biti Štimčevo iznenađenje umjesto "Rakete" ili Perišića. Modrić će, čini se, biti prekomandiran na zadnjeg veznog kako bi pomogao Vukojeviću u kreiranju igre.

U obrani nema puno otvorenih pitanja. Ćorluka i Šimunić prvi su izbor za sredinu zadnjeg reda, Strinić će standardno zauzeti lijevu stranu, a na desnoj Domagoj Vida može zahvaliti Štimcu i Srni što su mu ostavili mjesto na desnom beku.

Makedonija - Hrvatska, petak, 20:30

Očekivani sastavi

Makedonija
: Bogatinov - Georgievski, Noveski, Shikov, Popov - Demiri, Hasani - Ibraimi, Pandev, Trickovski - Ristić

Hrvatska
: Pletikosa - Vida, Ćorluka, Šimunić, Strinić - Vukojević, Modrić, Srna, Perišić, Rakitić - Mandžukić

Pročitajte više