Jerko Leko u 94. minuti uveo Lokomotivu u Europu! Istra protiv Sesveta za prvu ligu

Foto: Hina

JERKO LEKO na Stanovima je pogotkom u 90. minuti donio Lokomotivi bod (2:2) vrijedan kvalifikacija Europa lige! Lokomotivu će u europsku pustolovinu voditi trener Marko Pinčić koji je nedavno zamijenio dugogodišnjeg klupskog vojnika Tomu Ivkovića. 
 
Nakon posljednjeg, 36. kola Prve HNL Istra s 35 bodova ide u dodatne kvalifikacije, dok je Osijek pogotkom Aljoše Vojnovića izborio osmo mjesto (36 bodova) i status prvoligaša, za veliko slavlje u Gradskom vrtu. Zadar se oprašta od društva prve lige, i prema stanju na ljestvici i prema propozicijama natjecanja za koje nema potrebnu licencu.
Igrači Sesveta osvojenim bodom u Sisku izborili su kvalifikacije za prvu ligu, gdje se vraća i zaprešićki Inter. Bistra je ispala iz 2.HNL.
 
Groznica subotnje večeri 
 
Završnica prvenstva bila je dramatična. Osijek je sačuvao mjesto u prvoj ligi tek pogotkom iz jedanaesterca protiv Slaven Belupa. (3:2). Delić je doveo goste iz Koprivnice u vodstvo već u 4. minuti, a za preokret u prvom poluvremenu pobrinuo se Perošević pogocima u 18. i 38. minuti. Gol Peričića u 75. minuti za 2:2 Osijek je opet gurnuo u kvalifikacije. No, isti je igrač u 86. minuti skrivio kazneni udarac te zaradio isključenje zbog drugog žutog kartona. tada je Vojnović riješio stvar.

Zagreb je s uvjerljivih 4:0 nadigrao Istru 1961 zahvaljujući pogocima Bobana (42), Krovinovića (57), Štigleca (67) i Jurilja (87). Tako je sudbina Puljana bila u rukama Slavena. Da su Koprivničani izvukli bod u Gradskom vrtu, Istra bi uhvatila osmo mjesto i izbjegla kvalifikacije. No, to se nije dogodilo.

Zagreb je s druge strane čekao ishod utakmice u Stanovima. Sve do posljednje minute sučevog vremena Zadrani su vodili 2:2 zahvaljujući pogocima Krstanovića (40-11m) i Anića (57), nakon što su Lokosi poveli preko Marića (10). Time je Zadar gurao Zagreb u kvalifikacije Europske lige. No, u posljednjoj minuti je u zadarskom kaznenom prostoru srušen igrač Lokomotive, a Jerko Leko realizirao je najstrožu kaznu za izjednačenje na 2:2. Bod je Lokomotivi bio dovoljan za 4. mjesto, jer je bolja u međusobnim dvobojima sa Zagrebom koji je također završio natjecanje s 46 bodova.

Dinamo kao prvak Hrvatske ide u kvalifikacije za Ligu prvaka, s Hajduk, Rijeka i Lokomotiva u pretkola Europa lige. 

 Osijek - Slaven Belupo   3:2 
 
Početni sastavi: 
 
Osijek: Mikulić, Vojnović, Perošević, Laštro, Lukić, Jamak, Barišić, Škorić, Šorša(C), Matas, Čuljak
Slaven Belupo: Kardum, Martinaga, Crepulja, Mišić, Ejupi, Delić(C), Parlov, Gregurina, Geng, Peričić, Lela
 
SUDAC: Fran Jović 
 
Zadar - Lokomotiva  2:2
 
Početni sastavi:
 
Zadar: Gluić, Milinković, Pešić, Krajačić, Terkeš, Banović, Ikić, Mišić, Anić, Vejić, Krstanović
Lokomotiva: Zelenika, Bartolec, Mrčela, Addy, Šovšić, Bručić, Alghoul, Marić, Andrijašević, Leko(C), Gržan
 
SUDAC: Bruno Marić 
 
 
Zagreb - Istra 1961   4:0 

Početni sastavi:
 
Zagreb: Livaković, Jurendić(C), Krovinović, Konopek, Ljubičić, Kolinger, Stepčić, Štiglec, Musa, Medić, Boban
Istra 1961: Brkić, Gregov, Bastos, Obšivač(C), Vukman, Matoš, Pavlović, Pamić, Salanovic, Heister, Jo
 
SUDAC: Igor Križarić 
 

Standings provided by

 

Pročitajte više