Josipović odgovorio Šukeru: Ne dolazim na utakmice zbog rasizma, nacionalizma i netransparentnosti!

Foto: Hina

DRUGI put otkako je predsjednik Hrvatske Ivo Josipović dotaknuo se hrvatskog nogometa. Prvi put učinio je to tijekom turneje u SAD-u kada je bezazlenim tonom zaključio da u hrvatskom nogometu postoji "jedna mala mafija".

U jeku kampanje za novi predsjednički mandat Josipović je opet poslao sličnu poruku u odgovoru predsjedniku HNS-a Davoru Šukeru na njegovu izjavu da bi instituciju predsjednika rado vidio na utakmicama reprezentacije.

"Odlaskom na utakmice visokog rizika na kojima vidimo poruke nacionalizma, rasizma i razne druge izgrede, poslao bih krivu poruku. Isto je i s odlaskom na neke druge susrete u organizaciji onih koji rade netransparentno, pa i na lokalnoj razini upravljanja i financiranja. Mislim da bi svojim dolaskom poslao krivu poruku. Ne želim sebe, a što je važnije, ni Republiku Hrvatsku dovesti u situaciju da podržava ono što nažalost vrlo često viđamo na stadionima", poručio je Josipović za Novu tv i dodao da će utakmice Hrvatske rado posjećivati kada Šuker sredi stanje u nogometu kao što je i obećao.

Šuker: Josipoviću, molim te dođi! 

Davor Šuker iz Osijeka je odmah odgovorio predsjedniku i zatražio pomoć države u suzbijanju huliganizma. 

"Treba nam pomoć! Treba nam pomoć policije u borbi protiv huliganizma, rasizma. To nije problem samo jednog čovjeka, jednog Saveza, to je problem društva. Molio bih Josipovića da dođe na utakmicu"

"Organiziramo spektakl, trošimo puno novca. Treba nam novi stadion, o tome moramo razgovarati. Pogledajte Rijeku sada, HNS je pomogao, a dat ćemo i Splitu i Varaždinu i Osijeku. Doći će nam 2020. godina i nećemo imati reprezentaciju ako ne uložimo. Može nam se dogoditi Poljska ili Mađarska!", rekao je Šuker za HRT.

Pročitajte više