Jovanović: Pogledao sam puno predstava, ali ova u režiji HNS-a uvjerljivo je najgora

Foto: Tea Cimaš / Cropix

NAKON što je Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza odlučio obustaviti postupak protiv Zdravka Mamića, koji je uoči utakmice Hrvatske i Srbije na Maksimiru, ministra Željka Jovanovića verbalno napao na nacionalnoj osnovi pozivajući na mržnju, odluku je prokomentirao i ministar znanosti, obrazovanja i sporta.

> Skandalozno: Država tuži Mamića, ali HNS ga - oslobodio!

> "Umjesto da kazne Mamića, HNS je pokazao da im ni vlastiti propisi ne znače mnogo"

"Nisam kazališni kritičar, ali pogledao sam puno predstava i sa sigurnošću mogu reći da je ova, u režiji HNS-a, uvjerljivo najgora. Svi bi se glumci u njoj trebali posramiti zbog toga što bespogovorno ispunjavaju naloge svog "velikog" režisera. Nadam se da će se Hrvatski olimpijski odbor, koji će uskoro provesti istovjetni postupak, pokazati puno odgovornijim", odgovorio nam je Jovanović.

Gotovo mjesec dana trebalo je HNS-u da uopće pokrene postupak protiv člana Izvršnog odbora i Dinamovog izvršnog predsjednika, a sada su ga obustavili bez dodatnog objašnjenja. Mamić je nakon ispada, kojime je podigao tenzije pred najrizičniju utakmicu kvalifikacija, nastavio neometano obavljati posao na svojim funkcijama unutar Saveza i kluba, a suspenziju je još jednom izbjegao. Ovaj put nije dobio ni novčanu kaznu. Proveo je noć u pritvoru i čeka odluku HOO-a, koji je oštro reagirao na Mamićev ispad prije mjesec dana.

"Sadržaj, ton i način njegovih izjava neprihvatljive su i potpuno neprimjerene u svakom civiliziranom društvu. One se kose sa svim načelima Olimpijske povelje te ih treba najoštrije osuditi. HOO podržava sve napore Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta usmjerene ka boljitku hrvatskog sporta", stajalo je u priopćenju iz HOO-a od kojeg se očekuje dosljednija politika od one Šukera i Vrbanovića.

Pročitajte više