Jovanović objasnio kako je propast vaučerizacije - njen cilj: Ismijavate ovu akciju, ali ona je uspješna jer navijači surađuju!

Foto: Čitatelj Indexa

UVOĐENJE vaučera za gostovanja navijača unutar Hrvatske, odnosno zabrana gostovanja i kupnje ulaznica navijačima za gostovanja, osim ako klub ne "preuzme odgovornost" za organizaciju puta i dolaska svojih navijača na gostujuću utakmicu, odnosno "zakon" koji su bez propisane procedure donijeli HNS, MUP i policija i Ministarstvo sporta, doživio je debakl.

Skriveni iza zvučnih imena "Nacionalni odbor za borbu protiv nasilja" i "Akcijski plan HNS-a", visoki dužnosnici su nametanjem protuustavne zabrane kretanja sami sebi zabili dvostruki autogol; ne samo što su pogazili zakon koji bi trebali štititi i provoditi, nego su još i suprotstavljene navijačke skupine ujedinili, ali ne u nasilnom, nego mirnom i uspješnom suprotstavljanju i miniranju zabrane gostovanja.

Podsjećamo, nakon nereda na derbiju Rijeke i Hajduka početkom listopada, krizni stožer sastavljen od predstavnika HNS-a, MUP-a i MZOS-a, dekretom je zabranio gostovanja, ali su ih prije dva tjedna ismijali pripadnici Torcide i BBB-a, kada su prvo navijači Hajduka za gostovanje Dinama kod Splita kupili i predali ulaznice, a dan poslije su to isto napravili BBB-i za hajdukovce kada su ovi gostovali u Kranjčevićevoj na utakmici Dragovoljca i Hajduka.

Jučer je najava Slavena kako na tribine stadiona u Koprivnici neće puštati Torcidu, samo dodatno mobilizirala navijače Hajduka, koji su u inat u Podravinu otišli u nekoliko puta većem broju nego što bih tamo inače bilo i pod prijetnjom tužbi za regionalnu diskriminaciju ishodili da im se prodaju ulaznice za njih preko tisuću.

"Akcijski plan" i vaučerizacija tako su opet doživjeli debakl, jer umjesto od države nametnute šutnje, koprivničkim stadionom od početka do kraja orilo se navijanje brojnih gostujućih navijača, koji tamo "ne bi smjeli" biti.

Ali, ako pitate ministra sporta Željka Jovanovića, čiji je resor jedna trećina "Nacionalnog odbora za borbu protiv nasilja", akcija je uspjela. Odnosno, njena propast bila je i cilj?!

"Neki ovu akciju ismijavaju, ali ona daje rezultate, jer svaka akcija koja će na stadionima osigurati mir i sportsko navijanje je uspješna. Navijači surađuju, na stadionima se sportski navija i nadam se da će se tako i nastaviti" rekao je navijač Rijeke Jovanović, koji je zajedno s još 50 pripadnika Armade gostovao na Parku mladeži kod Splita, iako tamo "ne bi smio biti."
 

Pročitajte više